un joc pentru fiecare zi
Tips&tricks pentru părinți

Un joc pentru fiecare zi a săptămânii.

Vacanța de iarnă a început, iar timp de trei săptămâni, cei mici se vor bucura de mai mult timp alături de părinți. Și ca să nu intrați în pană de idei, am conceput un super plan: un joc pentru fiecare zi a săptămânii. Astfel, în fiecare vineri, întocmim o listă cu 7 jocuri, numai bune de jucat alături de întreaga familie.

Luni: Ghicește colinda

Am descoperit de curând acest joc însă, în America el este extrem de popular. Este foarte simplu de jucat și foarte distractiv, chiar și pentru cei mai mici membri ai familiei. Aveți nevoie de câte o foaie de hârtie pentru fiecare jucător, câte un creion și urechile bine deschise:). Mai aveți nevoie de un membru care să aibă o listă cu 10 sau 20 de colinde deja stabilită și cu un gadget de pe care să dea play fiecărei colinde în parte. Se începe cu ascultarea primelor note ale colindei, și spune stop cel care ghicește primul, fără a zice cu voce tare despre ce este vorba. La final, se contorizează listele tuturor participanților și se desemnează câștigătorul.

Marți: Colindăm

În Ajun de Crăciun, colindăm și așteptăm colindători. Crăciun fericit!

Miercuri: Puzzle cu Moș Crăciun

un joc pentru fiecare zi

În seara de Crăciun, ne adunăm cu toții pe lângă brad și facem un puzzle cu Moș Crăciun sau peisaj de iarnă. E bine să alegi puzzle-ul în funcție de vârsta copiilor. Pentru cei mai mici, alege unul cu mai puține piese, iar pentru cei mari, unul mai complex.

Joi: Jenga

un joc pentru fiecare zi

Este un joc apreciat de copii și bun de jucat cu toată familia. Regulile jocului sunt simple: se construiește turnul, după care, fiecare jucător scoate, pe rând, câte o piesă. Fiecare piesă scoasă de jos este pusă în partea de sus a turnului, creând un turn din ce în ce mai înalt, dar mai instabil.

Vineri: Mimă

Mima este un joc amuzant ce se joacă pe echipe. Aveți nevoie de o foaie, un pix, un ceas şi bună dispoziţie. Jucătorii se vor împărţi în două echipe egale ca număr, iar apoi se va stabili ce echipă va trebui să mimeze prima. Un jucător din această echipă va merge în mijlocul celeilalte echipe unde i se va spune ce cuvânt va trebui să mimeze. Cuvântul va fi de asemenea scris pe hârtie. Jucătorul revinei în faţa echipei sale şi va încerca să mimeze cât mai bine cuvântul pentru ca aceştia să îl poată descoperi.

Sâmbătă: Activity

un joc pentru fiecare zi

Este un joc creativ și de comunicare, o combinație de elemente: mimă, descriere verbală sau desen. Toate aceste elemente trebuie folosite pentru a ajuta partenerii de joc să ghicească anumite cuvinte, expresii.

Duminică: Păcălici

un joc pentru fiecare zi

Păcălici este un joc ce poate fi jucat în 2-6 jucători. Pachetul de joc conţine 33 de cartonaşe dintre care 16 sunt perechi, iar un singur cartonaş îl reprezintă pe Păcălici. După ce cartonaşele au fost bine amestecate se împart fiecărui jucător câte 4 cu faţa în jos. Restul de cartonaşe se aşează pe masă tot cu faţa în jos iar jucătorul din dreapta celui care a împărţit cartonaşele începe jocul. Dacă acesta găseşte în cartonaşele sale una sau mai multe perechi le aşează pe masă cu faţa în sus şi spune: „mai departe”. În cazul în care nu are nicio pereche, ia un cartonaş de deasupra pachetului. Dacă nici în acest caz nu îşi poate forma o pereche spune „mai departe” şi continuă jucătorul următor care procedează la fel. După ce s-au terminat cartonaşele de pe masă, fiecare jucător, pe rând, fără să se uite, trage de la jucătorul din dreapta sa câte un cartonaş, dintre cele pe care acesta le ţine în mână desfăcute în formă de evantai.

sursă foto: www.freepik.com

www.emag.ro

noriel.ro

www.elefant.ro

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.