Art&Craft

Un desen, mai multe posibilități de decorare

Am avut un pește printat pe 3-4 foi. Iată cum ne-am jucat cu el. Mai multe zile la rând, mereu diferit. Am ales activități atractive de decorare, dar care dezvoltă o mulțime de abilități copilului. Vi le descriu pe rând, mai jos.

Decorare cu semințe, cereale și paste

decorare

Am folosit:

  • semințe de in
  • fulgi de mei
  • fulgi de porumb
  • perle de tapioca
  • mălai
  • paste tip macaroane

Cu un lipici lichid, am lipit toate cele de mai sus. Am încercat chiar să pictăm câțiva fulgi de porumb.

Avantaje: joacă senzorială care dezvoltă motricitatea fină și simțul tactil. Se îmbunătățesc atenția și concentrarea. Copilul lucrează cu diverse materiale.

2. Decorare cu plastilină

decor

Pentru a doua foaie am folosit doar câteva batoane de plastilină. Pe fiecare bucată am lipit o altă culoare. Rezultatul? Un pește multicolor.

Avantaje: și aceasta este o activitate de tip senzorial. Copilul rupe, întinde plastilina și combină culorile. Sunt exersate atenția și răbdarea.

3. Cu hârtie mototolită

decorare

Cea mai bună hârtie pentru această tehnică este cea creponată. Este mai subțire și mai ușor de mototolit în mici biluțe.Noi am avut 5 culori și le-am intercalat, ca să iasă cât mai vesel. Aici găsești mai multe detalii despre tehnica mototolirii hârtiei.

Avantaje: dezvoltarea motricitații fine, a coordonării ochi-mână, a simțului estetic. Învățarea culorilor și combinarea lor.

Sfat: ce am descris mai sus se poate face cu orice desen printat pe care îl aveți acasă. Aceste idei pot fi mai atractive pentru copil decât clasicul colorat sau pictat.

Sursă foto: arhivă personală

Poate îți place și...

2 Comments

  1. […] poți folosi plastilina pentru a decora diverse desene printate. Aici poți vedea cum am folosit noi această […]

  2. […] puțin activitatea de desen sau pictură cu una de lipire. Practic, îți spunem că poți combina într-un desen, mai multe tehnici. Spre exemplu, ceea ce ar putea fi un simplu desen sau o simplă pictură, s-ar […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.