teatru radiofonic pentru copii
Tips&tricks pentru părinți

Teatru radiofonic pentru copii: 5 povești uimitoare

O idee excelentă de activitate pentru weekend e teatrul radiofonic pentru copii. Tocmai de aceea, ți-am pregătit o listă cu 5 povești uimitoare, care îl vor purta pe cel mic în lumea basmelor.

Este fără doar și poate una dintre cele mai îndrăgite povești pentru copii ale tuturor timpurilor. Motiv pentru care e musai să o incluzi și în lista teatrului radiofonic. Fata cu un suflet de aur, care iubește tot ceea ce o înconjoară, este dezamăgită de surorile și mama ei vitregă care o nedreptățesc și o umilesc. Asta până când, Zâna cea bună o va ajuta pe Cenușăreasa să fie regina balului și aleasa prințului.

Familia Chiț-Chiț: 50:31 minute

Fă cunoștință cu familia Chiț – Chiț! Ei sunt simpaticii șoricei care își duc viața într-o căsuță din mijlocul pădurii. Dacă le vei urmări aventurile, vei descoperi cum trebuie să te porți în anumite situații, cum reacționezi în anumite împrejurări și, cel mai important, cum îți faci rapid prieteni noi. Haide, nu mai aștepta, și ascultă această piesă de teatru radiofonic pentru copii.

Zâna cea mică: 13:31 minute

”De-aș împlini mai repede 15 ani, știu de pe acum că lucrurile și oamenii de pe pământ or să-mi fie dragi!” își spunea o zână mică în gând.
Ascultă o poveste plină de învățăminte scrisă de cel mai îndrăgit povestitor al tuturor timpurilor: Hans Christian Andersen.

Căluțul cocoșat: 26:05 minute

Este una dintre cele mai cunoscute povești rusești, bazată pe basmele din folclorul siberian. Tânărul Ivanuska este fiul unui gospodar înstărit, dar care a fost lovit de soartă: ogorul lui era călcat în picioare de o făptură fără chip. Ivanuska reușește să își ajute tatăl, atrăgându-și invidia fraților mai mari. Astfel că, pentru Ivanuska urmează multe încercări, pe care va reuși să le învingă cu ajutorul prietenului său de nădejde, Căluțul cocoșat.

Privighetoarea: 29:29 minute

Îți mai propunem încă o piesă de teatru radiofonic pentru copii, ”Privighetoarea”. Este o altă capodoberă a lui Hans Christian Andersen pe care copilul o va îndrăgi încă din primele rânduri. Ea spune povestea unui împărat chinez ce prefera să asculte o privighetoare mecanică, dar care a fost ”salvat” de trilurile uneia adevărate.

sursă foto: freepick.com

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.