Să profităm cât mai putem de frunzele căzute din copaci și să le folosim în cât mai multe proiecte și activități atractive. De data aceasta, experimentăm tehnica hașurării.

O cunoaștem cu toții încă din copilărie și ne aducem cu drag aminte de foile pline de astfel de creații. Cert este că această tehnică a hașurării nu se va demoda niciodată și va fi atractivă pentru toate generații de copii. Așa că, să nu mai lungim vorba și să ne apucăm de treabă.
Pentru tehnica hașurării ai nevoie de :
Hârtie de copt
Creioane cerate
Frunze
O coală de hârtie
- Frunzele(de diverse mărimi) se pun cu fața în jos pe o coală de hârtie. Dacă vrei să lucrați mai relaxat, puteți lipi frunzele cu bandă izolatoare.
- Peste frunze, se pune o hârtie de copt, de culoare deschisă, sau o coală albă de hârtie(dar care să nu fie groasă).
- Alege creioane cu culori mai intense pentru că astfel se vor vedea mai bine nervurile frunzelor. Hașurează foaia de deasupra exact peste frunze.
tehnica hașurării
Ce aptitudini activează tehnica hașurării
Tehnica hașurării este o activitate creativă de a păstra frunzele ca amintire, fără a fi nevoie să îți faci probleme legate de curățenie. Ca să nu mai vorbim de faptul că o astfel de tehnică presupune activarea unor abilități motrice deosebite, cum ar fi: -coordonare bilaterală
– forță musculară: capacitatea de a apăsa mai tare sau mai ușor creionul în timp ce hașurează,
-rezistență
Pe lângă faptul că este o activitate care vă conectează și vă face să petreceți timp de calitate, tehnica hașurării este un bun prilej pentru a discuta despre structura frunzei(dacă copilul este de vârstă școlară), despre plante, în general, despre beneficiile lor, despre anotimpuri, și despre cum se schimbă natură în fiecare sezon, dar poate fi, la fel de bine și o experiență senzorială pentru un copil de vârstă mică.
sursă foto: arhivă personală