Art&Craft

Surprize pentru mama

Activități de luni până vineri

Ne pregătim așa cum se cuvine de 1 și 8 martie. Crafturile de acum se vor transforma în surprize pentru mama și apoi, în amintiri de suflet. Inspirație pentru joaca de acasă sau activitățile de la gradiniță ori școală.

1. Luni – Ghiocel-mărțișor din hama

surprize pentru mama

Realizarea modelelor din mărgele hama presupun multă atenție, răbdare, migală și simț estetic. Pentru că se pot strica ușor în timp ce sunt realizate, copilul trebuie să fie cu adevărat perseverent și determinat să o ia de la capăt de mai multe ori. Orice model din hama se poate transforma într-un mărțișor. Lipește-l pe o foaie colorată cu margini decupate ondulat și adaugă-i un fir de mărțișor. Pentru acest craft, vei avea nevoie de un pistol de lipit.

2. Marți – decorațiuni din fetru. Surprize pentru mama

surprize pentru mama

Le poți transforma în mărțișoare sau poți împodobi cu ele felicitări.

Ai nevoie de foi de fetru colorate, mărgele, flori decorative sau alte materiale asemănătoare. Alege un model care îți place. Desenează și decupează din foaia de fetru, apoi decoreaz-o. Noi am făcut o floare care a devenit mărțișor și o inimioară pe care am lipit-o pe o felicitare.

3. Miercuri – Craft cu amprenta palmei

Un craft ușor de făcut, cu un mesaj din suflet. El va păstra ca amintire peste ani amprenta palmei copilului.

Îndoaie o foaie colorată pe jumătate și trasează conturul palmei. Decupează și vei obține două palme din hârtie. Taie o fâșie mai lungă din altă foaie, pe care să o pliezi stil evantai. Scrie mesajul dorit pe palmă și în interior.

4. Joi – Crafturi din quilling

surprize pentru mama

La fel ca modele de mai sus, și decorațiunile din quilling se pot transforma în mărțișoare sau pot împodobi felicitările pentru 8 martie. Delicate și fermecătoare, ele cer atenție, răbdare, coordonare și simț estetic. Dacă ești începător, alege un model ușor. E mai simplu decât pare.

5. Vineri – ghivece din lut pictate manual

O altă amintire minunată pentru mămici poate fi un ghiveci din lut pictat de copil. Ele vor putea fi păstrate ca suporturi sau umplute cu flori delicate de primăvară.

surprize pentru mama

Sursa foto: nejucam.ro; freepik.com

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.