suporturi pentru creioane
Art&Craft

Suporturi pentru creioane

Creioane multe, de diverse mărimi și culori, și mai vechi, și mai noi, rătăcite prin toate sertarele și cutiile. Cunoașteți situația, nu? Dacă da, atunci sunteți de acord cu noi când spunem că e musai să ”îndreptăm lucrurile” și să le găsim un loc potrivit. Soluția: suporturile pentru creioane făcute de voi înșivă.

Borcanul vesel.

 suporturi pentru creioane

Orice fel de borcan ai prin casă, este perfect pentru a-l transforma într-un suport pentru creioane. Trebuie doar să-i curețe eticheta, dacă o are, să-ți pregătești acuarelele(de preferat ar fi unele rezistente la apă), și să dai drumul la treabă. La sfârșit, îl mai poți decora fie cu abțibildurile preferate ale copilului, fie îi mai poți lega o panglică.

Suport pentru creioane din lego.

btr

Dacă și în casa voastră sunt sute de piese lego, cu siguranță, cel mic va fi încântat să aibă și un suport pentru creioane din lego. Mai mult ca sigur, construcția îi va aparține în totalitate, neavând nevoie deloc de ajutorul tău.

Iepurașul pufos.

suporturi pentru creioane
btr

Poate cel mai simplu și mai la îndemână este să realizezi un suport dintr-un tub rămas de la rola de hârtie. Noi am ales să-l tranformăm într-un iepuraș pufos, înfășurându-l în fire de lână moale. Pe tubul gol, am trasat cu pistolul de lipit câteva linii, după care am înfășurat lâna. După ce ne-am asigurat că s-a lipit, i-am pus doi ochi, un nas-puf și, dintr-o coală de hârtie, am decupat mustățile. 

Suport din crengi de copac.

Ori că le adunați din jurul blocului, din parc sau din grădină(dacă stați la casă), crengile subțiri de copac se pot transforma rapid și ușor în cel mai interesant suport pentru creioane. Poți face unul simplu, lipind bețe de aceeași mărime pe un tub de rolă de hârtie. Sau poți alege varianta mai complexă, să unești trei tuburi de role de diverse mărimi, iar pe ele să lipești bețele. Tuburile se unesc cu bandă adezivă, iar bețele se lipesc cu pistolul de lipit. În locul tuburilor de hârtie, poți alege să folosești cutii de conserve.

Suport din bețe de înghețată.

suporturi pentru creioane
btr

Și pentru varianta cu bețe de înghețată am ales tot un tub de rolă de hârtie. Am folosit iar pistolul de lipit, și, rând pe rând am pus bețele colorate de înghețată. La sfârșit, am decorat suportul cu abțibilduri dinozauri. 

Sursă foto: arhivă personală, pinterest.com

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.