sticle senzoriale
Senzorial

Sticle senzoriale pentru bebeluși

Sticlele senzoriale pot fi niște jucării distractive și captivante pentru bebeluși și copii. E nevoie doar de puțină imaginație, chef de joacă și câteva materiale de prin casă. Ca să nu mai spunem că pot fi folosite pe termen lung, sunt ieftine și ușor adaptate pentru a crea experiențe de joc senzoriale interesante și intrigante pentru cei mici.

Materiale necesare pentru sticle senzoriale:

-sticle de plastic transparente

-apă și săpun lichid transparent

-bile

-orez

-paie

-puf-puf

-elastice colorate

-mărgele

-nasturi

-nisip, nisip kinetic

Cum creezi sticle senzoriale

Pentru început, ai nevoie ca sticlele de plastic să fie curate și uscate. Mai apoi, începi să le umpli cu ce materiale ai prin casă. Spre exemplu, poți pune orez simplu sau orez colorat cu acuarele sau colorant alimentar. De asemenea, poți folosi mărgele colorate, puf-puf-uri, paie tăiate în bucăți mici sau nisip simplu. Dacă vrei să le faci și mai atractive, le poți adăuga săpun lichid și puțin gliter.

sticle senzoriale

Beneficiile sticlelor senzoriale

După cum probabil ai observat, bebelușii sunt înnebuniți după zornăitoare. Iar sticlele care fac gălăgie sunt cele mai bune jucării. Bebelușii explorează această nouă lume prin simțurile lor. Aceasta nu înseamnă doar explorarea prin atingere, ci și prin vedere, miros, auz și gust. Explorarea senzorială, spun specialiștii, este o modalitate a copilului de a examina, descoperi și clasifica sensul lumii. De aceea, este benefic să le oferim oportunități de joc senzorial. Iar sticlele senzoriale ajută bebelușul să se relaxeze și să se liniștească concentrându-se pe mișcarea care se întâmplă în interiorul sticlei senzoriale. Mai mult, sticlele senzoriale sunt un mod eficient și ușor de a ajuta copilul să se concentreze pe respirația profundă, în special după un eveniment supărător.

Jocul senzorial nu este important doar pentru bebeluși și copii mici, care au adesea timp să se joace și să exploreze acasă, dar și pentru preșcolari și copii mari. Când copilului i se permite să folosească mai multe simțuri pentru a îndeplini o sarcină, va învăța mai multe din astfel de experiențe și va păstra mai multe informații.

sursă foto: pinterest.com

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.