steagul romaniei din hârtie
Art&Craft

Steagul României: cum ne facem singuri unul din hârtie

Ne pregătim intens de parada militară ce va avea loc pe 1 Decembrie, de ziua națională a României. Steagul României ni l-am făcut singuri și ne-a ieșit chiar foarte bine.

Garantat, toți copiii așteaptă parada militară de 1 Decembrie. Așa că, pentru a fi echipați cu stegulețe, vă propunem o activitate utilă și distractivă: ne confecționăm singuri steagul României.

Pentru steagul României din hârtie ai nevoie de :

-o foaie de hârtie

-acuarele

-un băț de corativ(găsiți în supermarketuri și în magazinele cu jucării)

-lipici

  1. Am împărțit foaia de hârtie în trei părți egale și am pictat cele trei părți cu roșu, galben și albastru. La fel am procedat și cu cealaltă parte a foii.Nu uitați, albastrul este culoarea de lângă băț.
  2. Am lăsat foaia să se usuce, după care am pus lipici pe băț și am rulat ușor foaia.
steagul Romaniei din hârtie

Dacă nu vreți să pictați, atunci puteți lipi pe o foaie albă de hârtie, bucăți de hârtie colorată(roșu, galben și albastru). Important e ca activitatea să fie distractivă pentru copil, iar cu această ocazie, îi puteți vorbi și despre semnificația acestei zile și despre însemnătatea culorilor ce se regăsesc pe steag.

Albastrul semnifică seninul cerului, al cugetului şi gândirii, credinţa şi puterea cu care suntem legaţi de pământul țării.

Galbenul exprimă grandoarea ţării, prestigiul şi virtutea.

Roşul semnifică sângele înaintaşilor noştri vărsat pe pământul românesc de-a lungul veacurilor. El îndeamnă ca dragostea faţă de neam şi de ţară să fie la fel de aprinsă ca focul roşului din steag.

sursă foto: arhivă personală

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.