renii lui mos crachiun
Art&Craft

Renii lui Moș Crăciun: activitate art&craft

Renii sunt ajutoarele de nădejde ale lui Moș Crăciun. Tocmai de aceea, ar fi și păcat să nu le dedicăm și lor o activitate ușoară și relaxantă de tip art&craft. Iar bețele de înghețată ne sunt de mare ajutor.

renii lui mos craciun

Confecționăm renii lui Moș Crăciun

Așa că azi, ne-am propus să ne jucăm și, în același timp, să vă spunem și povestea celui mai celebru ren, Rudolph. Pentru asta, avem nevoie de bună dispoziție, bețe de înghețată, hârtie colorată, acuarele, ochi, puf-puf, lipici și foarfecă.

  1. Prima dată, ne ocupăm de bețele de înghețată, pe care le vopsim maro.
  2. Cat timp se usucă bețele, decupăm din hârtia colorată maro un cerc și două urechi.
  3. Pune cercul și urechile deoparte și decupează cornițele. Poți folosi hârtie colorată neagră sau una albă pe care s-o colorezi.
  4. Se pare că avem totul gata! Urmează doar să fixăm urechile, deoparte și de alta a capului, lipindu-le. De asemenea, lipim ochii și nasul din pom-pom. La sfârșit, lipim și cornițele renului.
  5. Acum că avem gata capul renului, trebuie doar să-l atașăm de bățul de înghețată. Fie îl lipești cu un lipici lichid, fie cu un pistol de lipit. Și gata, renul nostru decorativ.
renii lui mos crachiun

Povestea renului Rudolph

O astfel de activitate poate fi un moment ideal pentru a aduce în discuție și povestea renului Rudolph, cel cu nasul roșu.

Se spune că, în țara lui Moș Crăciun, s-a născut odată un pui de ren cu totul şi cu totul deosebit. Avea nasul atât de roșu și atât de strălucitor, încât în plină noapte era ca un adevărat far ce lumina totul în jur. Numai că acest nas îl transforma pe Rudolph în ținta tuturor ironiilor. Cunoscuții, prietenii, ba chiar și familia se rușinau cu el și refuzau să iasă cu el afară. Cu toate acestea, Rudolph, îi ierta pe toți pentru atitudinea lor, deoarece avea un suflet bun. Mai mult, renul era și extrem de harnic. Așa se face că, atunci când Moș Crăciun a avut nevoie de ajutor pentru a ajunge prin întuneric la casele copiilor, Rudolph i-a sărit în ajutor. Datorită nasului care lumina prin întuneric, Rudolph s-a așezat în fața saniei lui Moș Crăciun și l-a ajutat să ajungă la casele copiilor. De atunci, Rudolf îl ajută în fiecare an pe Moş Crăciun, fiind în fruntea alaiului şi luminând calea, astfel încât Moşul nu întârzie niciodată. Iar Rudolf este iubit şi preţuit de copii, fiind cel mai cunoscut ren de la sania lui Moş Crăciun.

Povestea renului Rudolph o găsești fie on-line, fie în cărțile cu povești despre Crăciun.

sursă foto: arhivă personală

https://www.cartepedia.ro/carte/carti-pentru-copii/carti-dupa-grupa-de-varsta/4-7-ani//povesti-populare-de-craciun-46597.html


Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.