Senzorial

Primăvara într-o cutie

Dăm startul jocurilor cu gărgărițe, fluturi, flori, albine și alte motive de primăvară. Dezvoltarea motricității fine e foarte importantă pentru copiii de vârste mici. Așadar, vă propun o sesiune de joacă senzorială amuzantă și creativă, cu tema ”Primăvara”.

Cutie senzorială – Primăvara

primăvara

Gărgărițe, fluturi, flori, toate așteaptă să fie descoperite de micuțul tău. Primăvara e colorată, veselă, plină de viață. Verdele predomină, iar insectele și florile sunt nelipsite.

Noi am folosit iarbă artificială, pietricele decorative și elemente care să se potrivească temei: gărgărițe, fluturi, flori din fetru sau hârtie. Puteți folosi orice obiecte aveți în casă, jucării sau elemente decorative, care se potrivesc temei.

Cum ne jucăm

Iată câteva moduri în care ne putem juca cu această cutie.

  • În primul rând, pentru joacă liberă și creativă. Copilul schimbă după bunul plac decorul și elementele din cutie. Apoi, rearanjează, atinge și cunoaște diferite materiale – fetru, pietre, lemn, hârtie.
  • Transferul – folosind o lingură sau un polonic de jucărie, copilul poate transfera pietricele în diferite vase. O altă variantă ar fi să scoată din cutie toate insectele, folosind o pensetă de jucărie.
  • Învață mai multe despre primăvară. Ce schimbări apar? Cum e vremea? Află mai multe despre insecte, păsări, flori de primăvară. Aici puteți completa cu informații/imagini din diverse cărți.
  • Mai mult-mai puțin: copilul creează mulțimea fluturilor și pe cea a florilor. Cu acestea vă puteți apoi juca, învățănd noțiunile ”mai mult”, ”mai puțin”, ”egal” (scoate sau adaugă elemente în fiecare grup).

primăvara

Poate îți place și...

2 Comments

  1. […] 3. Faceți o cutie senzorială de primăvară. Vă puteți inspira de aici. […]

  2. […] Aici găsești insecte – fluturi și albine – realizate din role de hârtie. Dacă vrei să înveți mai multe despre primăvară, insecte și mediul în care trăiesc, poți crea o cutie senzorială ca aici. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.