Art&Craft

Pictură cu buretele

Iată o tehnică de pictură simplă, la îndemână, însă cu rezultate spectaculoase. Pictura cu buretele îi va încânta pe copiii mici și mari și le va stimula creativitatea.

1. Fluturași veseli – ștampilare cu buretele

Ștampilarea e o tehnică ușoară, dar foarte interesantă pentru copii. Astfel, ei pot crea fel de fel de modele, într-o mulțime de combinații de culori.

Ai nevoie de:

 • un burete dreptunghiular (noi am folosit burete de vase)
 • un elastic
 • acuarele
 • pensulă
 • hârtie

Ce trebuie să faci?

 1. Prinde elasticul la mijlocul buretelui.
 2. Pune puncte de culoare pe burete sau colorează toată suprafața.
 3. Presează buretele pe hârtie și adaugă detaliile.

2. Curcubeu dintr-o singură mișcare

Ne-a plăcut foarte mult acest moment de creație. Ne-a uimit și ne-a ajutat să obținem curcubeul perfect, dintr-o singură mișcare. Încercați și voi!

Ai nevoie de:

 • acuarele la tub
 • burete
 • hârtie

Ce trebuie să faci?

 1. Pune pe burete, în ordine, cele șapte culori ale curcubeului – ROGVAIV = Roșu, Oranj, Galben, Verde, Albastru, Indigo, Violet.
 2. Dintr-o singură mișcare, trasează pe foaie un semicerc, asemeni curcubeului.
 3. Completează cu detalii, după preferință – nori, soare etc.

3. Pictură cu buretele – ”Pisicuță la asfințit”

Buretele de pictură este un instrument care nu trebuie să îi lipsească micului tau artist. Pictura cu buretele îl ajută să creeze peisaje deosebite, în nuanțe întrepătrunse într-un mod unic, pe care pensula nu reușește să le realizeze.

Nu trebuie decât să pui culoare pe burete și să tamponezi pe foaie. Când schimbi culoarea, buretele trebuie spălat și stors bine de apă.

”Pisicuță la asfințit” e creația noastră, în care copacii, norii și iarba sunt realizate prin tamponare cu buretele. Detaliile care necesită precizie sunt realizate cu pensula – soarele, trunchiurile copacilor și pisicuța.

pictura cu buretele

Intră aici pentru alte tehnici inedite de pictură și nu uita să ne arăți creațiile tale pe grupul Nejucam, de pe Facebook.

Spor la joacă și la creat!

Sursă foto: nejucam.ro

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.