păpădii
Art&Craft

Păpădii în fel și chip: 3 tehnici de pictură

Pentru că e vremea lor și copiii le adoră, dar avem grijă de noi și #stămacasă, ne-am gândit să pictăm păpădii. Pentru asta, ne-am folosit de bețișoarele de urechi, rolele de hârtie și degețelele copiilor.

Pictăm păpădii cu bețișoare de urechi

păpădii

Pentru început, creionează păpădia, după care lasă-l pe copil să o coloreze. Între timp, pune pe un carton sau pe o farfurie din plastic acuarele(noi am folosit acrilice). Înmoaie bețișorul în culoarea galbenă și lasă-l să facă mici puncte.

Ne jucăm cu degetele

păpădii

Distracția abia acum începe cu adevărat! De ce? Păi e liber la pictat cu degetele. Așa că, după ce ați pictat frunzele și tulpina, înmuiați degetele în acuarele albe și dați viață delicatelor păpădii. Iar ca un mic truc, vă spunem că dacă vreți ca păpădiile să fie cât mai reale, nu puneți foarte multă culoare pe degete.

Pictăm cu role de hârtie

păpădii

De data aceasta, am folosit rolele de carton pe post de instrument de pictat. Astfel, înainte de a ne apuca de treabă, ne-am testat și abilitățile motrice. Am tăiat un capăt al rolei în fășii. De preferat ar fi cât mai subțiri. Dar, bineînțeles, contează și vârsta copilului. Odată tăiată rola, am pus acuarelele pe o farfurie de plastic și am înmuiat capătul tăiat în culoare. Apoi, am apăsat fășiile pe foaia de hârtie. În cazul în care partea decupată a rolei se înmoaie și fâșiile tind să se răsfire, le puteți ține cu o mână.

Sursă foto: nejucam.ro

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.