paiele de plastic
Art&Craft

Idei de activități cu paie de plastic

Nu arunca paiele de plastic! Spală-le bine după ce le-ai folosit și păstrează-le pentru activități art&craft. Cu siguranță, micuțul tău va fi încântat de noua provocare.

Reciclăm tot ce se poate, nu aruncăm nimic. Așa și cu paiele de plastic rămase de pe la diverse băuturi. În loc să le aruncăm, mai bine le transformăm în activități creative pentru cei mici.

Tablou floral din paie de plastic

Ai nevoie de două paie(noi am ales unul verde și unul roz), lipici, foarfecă și o foaie de hârtie. Din paiul verde am tăiat tulpina și frunzele, iar din cel roz, petalele. Lipește fiecare pai pe foaia de hârtie, astfel încât să rezulte o floare.

paie de plastic

Vază decorativă

O altă idee ingenioasă și creativă este aceea de a transforma o cutie sau un borcan într-o vază decorativă. Bineînțeles, cu ajutorul paielor. Așa că dacă ai prin casă o cutie de conserve(de la sucul de roșii sau de la brânză) sau un borcan, te poți apuca de treabă. Ai nevoie de mai multe paie de plastic, de un pistol de lipit și de o sfoară. Curăță bine exteriorul borcanului sau al cutiei și lipește paiele unul lângă altul. La sfârșit, leagă o sfoară decorativă.

paie de plastic

Forme geometrice 3D

Și pentru că suntem și la etapa învățării formelor și corpurilor geometrice, am zis să profităm de paiele de plastic și să realizăm diverse forme 3D. Cea mai simplă variantă de îmbinare a paielor ni s-a părut cea cu plastilină, însă puteți folosi și pastă modelatoare sau aluat sărat. Spor la ”meșterit”

paie de plastic

Dacă vă plac ideile noastre de joacă, vă așteptăm și pe grupul nejucăm.ro de pe faceboo și pe pagina de instagram.

sursă foto: nejucam.ro, pinterest

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.