Învățare prin joacă

Ne jucăm cu gheață

În zilele toride, joaca cu gheață e o plăcere. Iată ce putem face cu câteva cuburi înghețate, niște jucării și un set de acuarele.

1. Comoara înghețată

Pune într-o pungă apă și tot felul de jucării mici. Apoi, bagă punga în congelator. Când totul a înghețat, scoate punga, îndepărteaz-o și pune cubul înghețat într-un lighean. Cu un ciocan, copilul trebuie să descopere jucăriile din cub. În loc de ciocan, poate turna puțină apă caldă pentru a topi gheața.

Poți organiza pe teme această sesiune de joacă. Astfel, poți folosi dinozauri, animale marine, mașinuțe, forme geometrice, flori naturale, bucăți de fructe.

2. Pictură pe gheață

Pune apă în forme de brioșe din silicon și bagă-le la congelator. Scoate-le când au înghețat și pictați-le în culorile dorite.

3. Pictură cu gheață colorată

O altă variantă e să pui într-o formă de cuburi de gheață apă colorată în diverse culori: verde, albastru, galben, mov etc. În fiecare compartiment al formei de cuburi, pune și un băț de înghețată. Bagă la congelator. La final, ținând de băț, poți picta cu gheața colorată.

4. Experiment cu gheață și sare

gheață

Folosește bucățile de gheață pictate pentru un experiment rapid și foarte interesant. Pune sare din belșug și privește cu atenție. Ce se întâmplă cu culorile? Dar cu gheața?

Descoperă pe grupul nostru Nejucam de pe Facebook mai multe jocuri si idei interesante de joaca.

Sursă foto: nejucam.ro, Freepik.com, Pinterest.com

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.