tablou de iarnă: fulgi de zăpadă
Art&Craft

Mini tablouri de iarnă: 3 tehnici inedite de a picta fulgi de zăpadă

Copiilor le place la nebunie să picteze. Numai că azi ne-am gândit să abordăm trei tehnici inedite de a picta fulgi de zăpadă. La final, ne-am ales cu trei tablouri speciale, gata să fie puse pe perete.

tehnici inedite de a picta fulgi de zăpadă

Fulgi de zăpadă: tehnică inedită de a picta cu creion cerat

Pentru copii, o astfel de tehnică de pictură este o adevărată magie. Fulgii invizibili de zăpadă, desenați cu un creion cerat, alb au ieșit la iveală de îndată ce culoarea acurelelor i-a atins. Tot ce am făcut a fost să desenăm cu un creion alb, cerat pe o hoaie specială pentru pictură fulgi de zăpadă. Apoi, într-un recipient cu apă, am pus puțină culoare din acurelă. Cu o pensulă, am pictat foaia respectivă și așa au ieșit la iveală fulgii de zăpadă. Ca să fie tabloul și mai special, puteți presăra puțină sare. Aceasta se va topi și efectul va fi de fulgi topiți de zăpadă.

Fulgi de zăpadă: pictură cu sticla de apă

tehnici inedite de a picta fulgi de zăpadă

O altă tehnică inedită de a picta fulgi de zăpadă pe care o puteți încerca este și aceea cu sticla de apă. Am tăiat o sticlă de jumătate de litru de apă și ne-am folosit doar de partea de jos. Am pictat cu acuarele și, de data aceasta, am apăsat ușor hârtie pe forma sticlei. Dacă ștampilați hârtia pur și simplu, nu se vor forma fulgi de zăpadă, ci doar flori.

Fulgi de zăpadă: pictură cu furculița

tehnici inedite de a picta fulgi de zăpadă

Pe același tip de hârtie, am încercat și tehnica inedită de a picta fulgi de zăpadă cu furculița. Fulgii au ieșit foarte interesanți și drăguți. Iar de procesul în sine, ce să mai spune-mi: a fost o adevărată bucurie și încântare. Tot ce trebuie să faceți e să pictați furculița, pe spate, și să apăsați ușor pe foaie.

Vă puteți distra cu aceste tehnici inedite de a picta fulgi de zăpadă, după bunul plac. Iar dacă v-a plăcut sugestia noastră, așteptăm comentarii cu foto.


sursă foto: arhivă personală

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.