Pungile senzoriale sunt o modalitate excelentă pentru a-i dezvolta copilului mic concentrarea, atenția, coordonarea și creativitatea. Așa că azi, deslușim tainele unui labirint senzorial.

Pungile senzoriale au fost concepute pentru copii, în special pentru cei mici, însă, sunt la fel de captivante și pentru părinți. Conceperea și crearea propriu-zisă a unei astfel de activități revine, de obicei, în sarcina părintelui. Asta nu înseamnă că micuțul nu poate participa. Dimpotrivă, totul va deveni mai captivant și mai atractiv dacă într-un astfel de proiect se implică toată familia.
Cum facem un labirint senzorial
În primul rând, avem nevoie de următoarele materiale:
-o foaie cartonată
-o pungă cu zip
-un marker
-scotch
-detergent de vase, gel de duș sau ulei
– o bilă mică de plastic sau sticlă
Pasul 1. Lipește foaia cartonată de masă, cu scotch.

Pasul 2. Trasează pe punga senzorială un labirint. Poate fi unul clasic, cu linii drepte, poate fi unul circular, depinde doar de cum îți dorești să arate. De asemenea, un astfel de labirint senzorial poate fi simplu sau complex, în funcție de disponibilitatea și de vârsta copilului.
Pasul 3. Deschide punga și toarnă înăuntru fie detergent de vase transparent, fie gel de duș transparent, fie ulei. E de preferat ca lichidul să fie transparent pentru a se putea vedea mai bine traseul.
Pasul 4. Pune în pungă o bilă mică, fie de plastic, fie de sticlă.

Pasul 5. Încercați să duceți bila dintr-un capăt în celălat al labirintului senzorial.
Beneficiile unui labirint senzorial
-încurajează copiii să exploreze și să cerceteze. Mai mult, aceste activități îi sprijină pe copii să utilizeze „metoda științifică” de observare, formare a unei ipoteze, experimentare și concluzionare.
-ajută la construirea conexiunilor în creier
-încurajează dezvoltarea abilităților motorii
-susține dezvoltarea limbajului
-încurajează „gândirea științifică” și rezolvarea problemelor
Sursă foto: arhivă personală