Outdoor

La picnic – jocuri și activități pentru toate vârstele

A venit vara, ieșim la picnic cu prietenii prin poienițe și lângă pârâuri. Cum ne jucăm cu cei mici și cum ne distrăm pe cinste în aceste ieșiri de o zi? Iată câteva idei drăguțe pentru amintiri memorabile.

1.Badminton

picnic

Un set de badminton e întotdeauna o idee bună când mergem la iarbă verde. Pentru copii, există rachete cu mâner mai scurt, mai ușor de controlat.

2. Adunați pietre de râu

Dacă ați ales locul de picnic lângă un pârâu, e o bună ocazie să căutați câteva pietre care pot fi pictate. Alegeți-le pe cele netede și plate. Odată ajunși acasă, spalați-le bine, lăsați-le să se usuce, apoi le puteți picta cum doriți.

3. Vânătoare de comori

Stabilește cinci elemente pe care copilul să le găsească în imediata apropiere: o bucată de scoarță, o piatră, un con, ace de brad, o pană etc. O altă variantă a jocului este prin observarea unor elemente din natură: o pânză de păianjen, o floare, rădăcinile unui copac, un melc, o ciupercă.

4. Joc de memorie la picnic

Adună 5-6 elemente din jurul vostru: un băț, o frunză, o piatră, un con, o floare, o pană. Folosiți-le apoi pentu un joc de memorie. Așază-le pe pătură. Copilul va închide ochii, iar tu ascunzi un obiect. El trebuie apoi să ghicească ce lipsește.

5. Jocuri de cărți

Fără să ocupe mult loc, acestea sunt aproape întotdeauna bine primite de către copii. Păcălici, Reginele Adormite, Dobble sau pachetul clasic de cărți de joc sunt cîteva idei care vor aduce și mai multă veselie în grupul de prieteni.

6. Artă în pădure

Adunați câteva pietre și bețe și realizați tot felul de modele: portrete, peisaje, flori, animale etc. Folosiți-vă imaginația și veți obține cele mai inedite creații. Aveți însă grijă să nu luați lucruri care ar putea afecta vietățile și nu rupeți frunze sau crengi din copac. Folosiți doar ce găsiți pe jos.

Spor la joacă!

Sursa foto: Freepik.com

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.