la mare
Senzorial

La mare – joacă senzorială

Cu gândul la mare și la plajă? Iată o cutiuță senzorială pe această temă, creată cu tipuri diferite sare și câteva elemente specifice.

Plaja

la mare

Ai nevoie de: sare fină, colorant alimentar galben.

Ca sa recreăm nisipul fin al plajei, am folosit sare fină pe care am colorat-o cu 3-4 picături de colorant alimentar galben. Am pus apoi câteva scoici de mărimi și forme diferite.

Apa

Ai nevoie de: sare de baie albastră, pietre din sticlă, figurine cu animale marine.

Pentru a crea apa am folosit sare de baie albastră, grunjoasă. S-a creat astfel un contrast între aceasta și sarea fină din care am făcut ”nisipul”. În ”apă” am pus câteva pietre din sticlă, un pește, un delfin și o sirenă:).

La mare – cum ne jucăm

Inițial, cutiuța senzorială a curpins numai elementele pe care le întâlnim la plajă. Am vorbit despre tipurile diferite de scoici de pe plajă, despre animalele marine și despre mările pe care le-am vizitat.

Cutiuța a avut mare succes și a devenit imediat destinația perfectă de vacanță a familiei pe care o aveam de la Playmobil. Poți folosi orice fel de figurine și elemente care se potrivesc temei.

la mare

Spor la joacă!

Aici găsești și alte cutiuțe senzoriale ușor de făcut. Nu uita să ne arăți ideile tale pe grupul nostru Nejucam de pe Facebook.

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.