Tips&tricks pentru părinți

Jocuri și activități pentru vacanța de iarnă.

Ne bucurăm din plin de vacanța de iarnă și continuăm seria jocurilor și activităților potrivite pentru această perioadă.pentru a doua săptămână de vacanță, ne-am gândit la următoarele jocuri și activități.

Luni: Telefonul fără fir

Copiii și părinții stau în șir unul lângă celalalt și primul îi soptește repede, la ureche următorului copil un cuvânt, pe care nu are voie să îl repete. Acesta șoptește în același mod mai departe cuvântul (sau ce a înțeles) următorului copil și așa mai departe. Ultimul jucător trebuie să spuna cu voce tare ce cuvânt a înțeles.

Marți: Confecționăm coifuri pentru noul an

jocuri și activități pentru vacanța de iarnă

Marți e ajunul noului an, așa că ne pregătim cu mic cu mare pentru noaptea dintre ani. Iar pentru petrecere confecționăm coifuri. Dacă le aveți deja gata cumpărate, atunci le puteți decora. Adăugați beteală la baza coifului, lipiți steluțe decorative, iar în vârf îi puteți pune un puf-puf.

Miercuri: Facem planuri pentru 2020

jocuri și activități pentru vacanța de iarnă

În prima zi din 2020, ne facem planuri pentru anul ce tocmai a venit și, dacă vrem, le și putem scrie pe o hârtie. Există online câteva modele gratuite pe care le puteți descărca și pe care vă puteți scrie dorințele și planurile. Pe lista noastra, primul obiectiv va fi să ne jucăm și mai mult.:)

Joi: Ghicește animalul

Primul jucător se gândește la un animal iar ceilalți au la dispoziție un număr de întrebări convenit în prealabil (5-10-20 și în funcție de vârstă copiilor) pentru a află despre ce animal este vorba. Se pot da doar răspunsuri cu DA sau NU. Exemple de întrebări: “Trăiește în apă?”, “Are aripi?”, “Are ţepi?”, “Are gâtul lung?”.

Vineri: Nu te supăra, frate!

jocuri și activități pentru vacanța de iarnă

4 jucători sau minim 2, fiecare cu câte 4 pioni pleacă la start din căsuțele desemnate. Pe parcurs te împiedici sau ești scos din joc, apelezi la noroc, dai cu zarul și obții un 6 norocos, toate acestea vă vor distra pe parcursul unui joc palpitant.

Sâmbătă: Remi

jocuri și activități pentru vacanța de iarnă

Jocul remi este ideal pentru a petrece timp în familie, acasă sau în vizită. Se poate juca în mai multe moduri, în funcție de dorința jucătorilor, dar și de vârsta lor. Pentru cei mici, varianta ideală este aceea de a face doar suită.

Duminică: X și O

X şi Zero este un joc la care participă doi jucători: unul joacă cu semnul X şi celălalt joacă cu 0. Ambii mută alternativ, începând cu jucătorul X. Ei pot muta doar în pătrăţelele libere. Iniţial, tabla este alcătuită din 9 pătrăţele goale, aliniate într-o tablă de 3×3. Scopul jocului este de a face 3 semne proprii pe o linie, coloană sau diagonală. Dacă tabla este plină dar nici un jucător nu a reuşit să îndeplinească acest scop, atunci jocul se termină remiză.

sursă foto:https://www.happinessishomemade.net/10-new-years-eve-activities-for-kids/

https://www.teacherspayteachers.com/Product/Happy-New-Year-Resolutions-For-Little-Kids-2277878

https://noriel.ro/joc-interactiv-noriel-nu-te-supara-frate-2016

https://www.emag.ro/remi-din-lemn-robentoysr-16010/pd/DN46X0BBM/?cmpid=87025&gclid=CjwKCAiA9JbwBRAAEiwAnWa4Q287jGBnPoonAjijh5AZKZjIZEGa9dGsIlAohTKN2po-DJsbd5qy9RoCPzcQAvD_BwE

https://www.educlass.ro/jocuri-de-masa/bigjigs/joc-educativ-x-si-zero/

<a href=”https://www.freepik.com/free-photos-vectors/tree

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.