jocuri scobitori
Art&Craft

Ne jucăm cu scobitori

Și ai voștri copii se joacă deseori cu ce găsesc prin casă? Dacă răspunsul este afirmativ, e clar, suntem o mare ”familie” a creatorilor de jucării. Iar azi, ne-am propus să vă arătăm ce puteți face dintr-o mână de scobitori. Alături de ștrengarii voștri, evident:).

Construcții din scobitori

Acest joc cu scobitori va face, cu siguranță, deliciul micuților. Asta, dacă nu cumva l-ati și făcut deja. Chiar și așa, variantele sunt nenumărate și bucuria va fi la fel de mare de fiecare dată.

Ai nevoie de :

scobitori

plastilină

pufuleți

jeleuri gumate moi

Le puneți pe toate pe o masă și începeți construcția. Puteți face corpuri geometrice, case, blocuri, castele, flori, mașini și multe altele.

Animale din legume, fructe și scobitori

Printre jocurile preferate cu scobitori ale celor mici se numără și acesta. E o întreagă nebunie să creezi un animal dintr-un cartof și câteva scobitori. Sau să faci un om din boabe de struguri și scobitori.

Ai nevoie de:

fructe

legume

scobitori

Aricii noștri ”tronează” și acum pe bibliotecă, chiar dacă i-am făcut în urmă cu ceva timp. Dar sunt atât de drăgălași și i-am făcut cu atâta drag, încât nu am putut renunța la ei.

Experiment cu scobitori

Acesta a fost un experiment magic, extrem de reușit, pe care copiii l-au tot făcut fără să se plictisească. Aici poți vedea cum se face și de ce ai nevoie pentru ca magia să se împlinească.

Jocuri de îndemânare cu scobitori

Astfel de jocuri cu scobitori îi ajută pe copii să-și dezvolte moticitatea fină, puterea de concentrare, dar și coordonarea mână-ochi. Așa că, pe lângă distracția creată în jurul lor, aceste activități sunt și benefice în dezvoltarea motrică și cognitivă a copiilor.

Ai nevoie de:

foaie de hârtie

creion

scobitori

un capac de sticlă

Ce trebuie să faci tu, ca părinte, este să-i desenezi cu creionul pe o coală de hârtie diferite forme. Pe liniile respective, copilul va trebui să așeze scobitorile. Spor la distracție.

Sursă foto: nejucam.ro, pinterst

Dați-ne de veste dacă v-au plăcut propunerile noastre, fie aici, fie pe grupul nostru de facebook

Poate îți place și...

1 Comment

  1. … [Trackback]

    […] Read More here: nejucam.ro/jocuri-scobitori/ […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.