Outdoor

Jocuri de toamnă în parc

Să profităm din plin de vacanța aceasta și de vremea încă prietenoasă, și să ieșim în parc să ne jucăm mai mult. Frunzele, ghindele, castanele și bețele vor fi ajutoarele perfecte pentru a da startul celor mai amuzante jocuri de toamnă.

#Jocuri de toamnă: Castelul de frunze

Printre cele mai amuzante și distractive jocuri de toamnă se numără și castelul de frunze. Adunați împreună, la un loc, cât mai multe frunze. Puteți face chiar și o întrecere: cine face cel mai mare castel. 

#Jocuri de toamnă: Sărituri în grămada de frunze

jocuri de toamna: sarituri

După ce ați făcut grămezi de frunze, e timpul să înceapă distracția. Săriți în grămezile de frunze. Va fi cea mai mare distracție, iar răsetele și chicotelile le vor deschide pofta de joacă și celorlalți copii din parc.

#Jocuri de toamnă: Căutăm jucăriile ascunse

jocuri de toamna: ascundem jucarii

După ce v-ati plictisit de sărit în grămezile de frunze, îi poți propune un joc interesant. În grămezile de frunze, vei ascunde câteva jucării, iar el va trebui să le găsească. 

#Jocuri de toamnă: Vânătoarea de comori

jocuri de toamna: vanatoare de comori

Ce ”vânăm”? Cât mai multe ghinde, castane, frunze, conuri sau bețe. Le alegeți pe cele cu forme mai interesante și culori speciale. Mai apoi, le puteți folosi pentru alte activități de toamnă. În plus, copilul va simți diferite texturi și își va dezvolta simțul vizual.

#Jocuri de toamnă: Labirintul din frunze

jocuri de toamna: labirint din Frunze

Nu te gândi că e greu să faci un labirint din frunze! Presară frunze pe linii drepte sau în cerc, iar din loc în loc, lasă spațiu liber pentru a putea intra și ieși. Un astfel de joc îl va ajuta pe copil să dezvolte abilități de soluționare a problemelor și de gândire critică. De asemenea, își va dezvolta simțul spațial și va învăța să gândească înainte de a-și planifica pașii.

Sursă foto:https://happyhooligans.ca/leaf-maze/

https://www.freepik.com/free-photos-vectors/peo

https://pixabay.com/ro/photos/copilul-în-parc-1995818/

https://pixabay.com/ro/photos/castan-colecta-mâini-4505264/

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.