Tips&tricks pentru părinți

Jocuri care adună toată familia

Iată câteva jocuri care adună toată familia, sunt prilej de bucurie, de râsete, de conectare și redescoperire, de timp de calitate petrecut împreună. Sunt foarte potrivite și pentru părinții care ajung seara târziu acasă sau, pur și simplu, au puțin timp la dispoziție.

1. Jocuri de cărți

La noi, cele mai apreciate au fost Păcălici și Reginele Adormite. Pentru copiii cu vârste mici, sunt potrivite și colecțiile cu jocuri de cărți cu imagini de la editura Gama. Cu cei mai mari, puteți trece deja la pachetul clasic de cărți de joc. Încercați ”Război”, ”Toci”, ”Macao” și vedeți care este pe placul copilului.

2. Jenga sau Turnul instabil

Acesta este un alt joc numai bun de jucat seara, cu toată familia. E distractiv și pot intra în joc și frații mai mici. Dezvoltă atenția, îndemânarea, logica și răbdarea. În plus, puteți folosi cuburile pentru diverse construcții.

3. Jocuri de masă și de societate

Aici intră toate jocurile cu pioni în genul ”Nu te supăra frate”, ”Moara” sau altele în acest stil, mai recente. Noi jucam cu plăcere Alias Junior, Activity – varianta pentru familie și Jocul Proverbelor. Pentru copiii cu vârste mai mari, puteți încerca Monopoly sau Catan. Tot la această categorie mai avem o carte foarte interesantă cu jocuri cu pioni, cu scene și personaje din diverse povești: Marea carte cu jocuri inspirate din povești.

4 jocuri care ne-au cucerit

  • Cuibar plin – este un joc foarte amuzant, care implică luarea deciziilor și dezvoltă răbdarea. Se joacă în 2-4 jucători, iar recomandarea de vârstă este 6-99 ani. Dacă se explică foarte clar regulile, se poate juca chiar de la 4 ani.
  • Googly Eyes– un alt joc plin de farmec, care conține o pereche de ochelari și 3 tipuri diferite de lentile care deformează imaginea. Se joacă în echipe, fiecare echipă fiind formată din cel puțin doi jucători. Unul poartă ochelarii nostimi și desenează provocarea care i-a picat, iar celălalt trebuie să ghicească.
  • Dobble – se poate juca în 5 feluri diverite. E un joc care dezvoltă spiritul de observație și testează viteza de reacție. Cu cât observi mai repede simbolul și acționezi, cu atât mai mari sunt șansele de a câștiga.
  • Cortex – un super joc de perspicacitate. Conține 8 provocări: tactile, bazate pe culoare, observare, deducție, coordonare, labirinturi și multe altele. Există mai multe variante, fiecare având o culoare diferită. Alege-le în funcție de vârstă (6+ sau 8+).
jocuri in familie

Sursă foto: arhivă personală

Poate îți place și...

1 Comment

  1. […] un joc apreciat de copii și bun de jucat cu toată familia. Regulile jocului sunt simple: se construiește turnul, după […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.