Art&Craft

Insecte create prin tehnici art&craft diferite

Fluturași, albinuțe și gărgărițe, pe toate le reîntlnim cu drag primăvara. Ne-am jucat și le-am creat și noi prin tehnici art&craft diferite.

1.Fluturașul – prin îndoire și presarea hârtiei

Materiale folosite: hârtie albă, tempera

O tehnică ușoară și foarte distractivă pentru copii. Nu trebuie decât să îndoi o foaie de hârtie și să pui diverse culori pe una dintre jumătăți. Aplică tempera în picături și linii șerpuite. Pliază hârtia și presează cu degetele circular și spre exterior, pentru a se forma aripile fluturelui. Iată ce minunății ne-au ieșit nouă.

2. Libelula – înșiruire de mărgele

Materiale folosite: sârmă plușată, mărgele

Aici veți avea parte de un moment de joacă care îmbină creația, motricitatea fină și sortarea. Mai întâi, alegeți mărgelele în culoarea dorită, apoi creați corpul libelulei din sârmă și înșiruiți mărgelele.

insecte

3. Albina și gărgărița – insecte realizate prin decupare, lipire, îndoire

Materiale necesare: foi albe și colorate (galben pentru albină, negru și roșu pentru gărgăriță), lipici, ochișori mobili, foarfecă, fetru sau ață, cariocă neagră

Albina marionetă

 1. Tasează două cercuri de mărimi diferite pe foaia galbenă. Decupează-le.
 2. Pe cercul mare, desenează cu carioca neagră trei dungi groase.
 3. Lipește cele două cercuri.
 4. Decupează și aplică aripile.
 5. Din fetru sau ață, fă antenele și lipește-le.
 6. În partea de jos, am desenat două cercuri pe care le-am tăiat cu cutterul pentru a putea băga degetele și a transforma albina într-o marionetă.

Gărgărița – decupare cu vârful creionului

 1. Mi-am amintit de copilărie și le-am arătat copiilor cum pot decupa o formă altfel decât cu foarfeca. Și anume, cu un obiect ascuțit. Îmi amintesc că am învățat metoda folosind un ac. Lor însă le-am arătat folosind un creion foarte bine ascuțit.
 2. Trasează cu creionul corpul gărgăriței pe hârtie neagră. Ia o bucată de material (asemănător unei batiste) și împăturește-l de câteva ori. Așază foaia pe material. Decupează pe contur, folosind vârful creionul: fă înțepături cât mai apropiate. La final, împinge ușor cu degetul ca să se desprindă forma.
 3. Fă aripile: trasează două cercuri pe hârtia roșie și decupează-le. Îndoaie-le pe jumătate.
 4. Lipește aripile pe corp și desenează bulinele.
 5. Lipește ochișorii.

Aici găsești insecte – fluturi și albine – realizate din role de hârtie. Dacă vrei să înveți mai multe despre primăvară, insecte și mediul în care trăiesc, poți crea o cutie senzorială ca aici.

Sursă foto: nejucăm.ro

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.