Învățare prin joacă

Activități în bucătărie pe care le pot face copiii

Copiii, în special cei mici, adoră să dea o mână de ajutor în bucătărie. E important pentru ei să fie lasați să participe și încurajați atunci când o fac.

Copiii și treburile casnice

Participarea la treburile casnice le dă copiilor sentimentul ca sunt valoroși și importanți. În plus, le crește independența și încrederea în sine. Cu cât sunt implicați mai de timpuriu în treburile gospodărești, cu atât mai firesc li se va părea totul pe măsură ce cresc. Sarcinile trebuie adaptate în funcție de vârsta copilului și de capacitatea sa fizică. Aici găsești un articol despre treburile casnice potrivite pentru copii.

Gătitul, ca o joacă

în bucătărie

Copiii privesc gătitul ca pe o joacă. Dincolo de partea distractivă, gătitul le aduce o mulțime de beneficii. Iată câteva dintre ele:

  • capătă încredere în ei și devin mai autonomi
  • își exersează răbdarea, precizia, concentrarea și atenția
  • își dezvoltă motricitatea fină
  • învață sau își îmbunătățesc abilități importante
  • învață lucruri noi despre alimente și combinații între acestea, gusturi, obiceiuri alimentare sănătoase.

În bucătărie – cât și cum ne pot ajuta copiii

În tot ceea ce fac în bucătărie, copiii trebuie supravegheați. Nu controlați, doar supravegheați și intervenit când este cazul. Fiecare nou lucru pe care îl învață trebuie să fie precedat de o demonstrație și explicații clare din partea părintelui. Iată câteva lucruri simple pe care le pot face cei mici.

în bucătărie

Sursă foto: nejucăm.ro, Freepik.com

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.