Idei art&craft pentru o toamnă plină de inspirație

Idei art&craft pentru o toamnă plină de inspirație

Adunați frunze și castane și folosiți-le în cele mai frumoase creații. Pictați cu nuanțe calde de toamnă folosind tehnici inedite. Creați împreună și bucurați-vă de timpul minunat petrecut cu cel mic.

1. Art&craft de toamnă: peisaje din frunze

Dacă ați adunat frunze uscate din parc, le puteți folosi acum ca să creați câteva peisaje draguțe. Desenează împreună cu cel mic scena, apoi lipiți frunzele pe foaie.

2. Art&craft de toamnă: arici drăgălași din castane

  • Dintr-un pumn de castane veți putea face câțiva arici super draguți. Pentru prima variantă aveți nevoie de câteva frunze uscate mai mari, hârtie colorată, lipici și castane micuțe. Lipiți-le ca în poză și desenați detaliile cu un marker.
  • Păstrați castanele mai mari pentru a doua variantă. Desenați țepii cu tempera albă și fața ariciului cu un marker.

3. Pictură folosind tehnici noi

  • Ia câteva bețișoare pentru urechi și prinde-le cu un elastic. Roagă-l pe copil să deseneze un trunchi de copac, apoi lasă-l să facă frunzișul în culori de toamnă cu ajutorul beșișoarelor. Vezi aici și alte tehnici inedite de pictură.
  • Una dintre tehnicile de pictură preferate de copii este cea prin ștampilare cu fructe și legume. De data aceasta, folosiți-le pe cele de toamna și vedeți ce iese. De explemplu, un porumb. Copilul îl poate picta în mai multe culori, apoi îl presează pe o foaie albă și observă modelul.

4. Art&craft de toamnă: dovleci în fel și chip

  • Din sărmă plușată și mărgele – prinde în formă de stea câteva sârme plușate. Copilul va pune biluțe portocalii până sus, iar la final strângeți capetele sârmelor în același punct.
  • Pictură cu sare – pe o foaie albă, desenați cu creionul conturul unui dovlec. ”Desenați” apoi dungile trasate cu creionul cu un lipici lichid. Presărați sare peste lipici și scuturați ușor foaia pentru a elimina excesul. Desenați apoi în culorile dorite – atingeți ușor cu vârful pensulei pe zone mici, peste sare. Observați cum sarea absorbe culoarea.
  • Tablou din semințe de dovleac – pictați împreună semințe de dovleac cu portocaliu, maro și verde. Desenați conturul unui dovleac, apoi lipiți-le.

Sursă foto: Pinterest.com

Anca Biro

Related Posts

Cum să faci brățări din hârtie pentru copii

Cum să faci brățări din hârtie pentru copii

Cum să faci o morișcă de vânt

Cum să faci o morișcă de vânt

Desene decorate cu sfoară și ață colorată

Desene decorate cu sfoară și ață colorată

Idei de activități cu paie de plastic

Idei de activități cu paie de plastic

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *