Învățare prin joacă

Hrănitori pentru păsări – un proiect ușor și foarte util

Grija și respectul față de natură ar trebui învățate de la cele mai mici vârste. În anotimpul rece, păsărilor le este mai greu să-și găsească hrana. Ce ar fi să le dăm o mână de ajutor, pregătindu-le împreună câteva dispozitive de hrănire făcute acasă ușor și rapid? Ne jucăm, învățăm și creăm ceva util!

Din fructe

Ai nevoie de: seminte de păsări, fructe, gelatină

  • Din jumătăți de mere – taie un măr pe jumătate, îndepărtează semințele și fă un spațiu în mijloc folosind o lingură. Prepară un plic de gelatină – pune conținutul unui plic într-o vas cu apă călduță, apoi pune la foc mic și amestecă până se dizolvă complet. Pune semințele pentru păsări într-un bol și toarnă gelatina peste ele. Amestecă totul. Pune câte puțin din compoziție în fiecare jumătate de măr.
  • În coji de portocale – taie o portocală pe jumătate si scoate tot miezul cu o lingură. În coaja rămasă, înfige două bețe în cruce și leagă câte două cu o sfoară. Pune semnițele în coajă și atârn-o în copac.
  • Felii de fructe pe sfoară – taie felii de măr și de portocală și aranjează-le pe o sfoară subțire, alături de cereale rotunde, tip Cheerios.

Hrănitori pentru păsări din rolă de șervețele

Unge o rolă de la șervețele cu unt de arahide, apoi presară din belșug semințe pentru păsări. Prinde-i o sfoară sau o panglică și pune-o în copac.

Din cereale rotunde

Din cereale rotunde și sârmă plușată poți crea foarte ușor hrănitori pentru păsări. Modelează mai întâi sârma plușată în formă de inimioară, de spirală sau fă-o rotundă asemenea unei brățări și începeți să o umpleți cu cereale. Așezați-le apoi pe crenguțele copacilor.

Din forme de fursecuri

  • Pune un plic de gelatină în apă călduță și, la foc mic, amestecă încontinuu până se dizolvă gelatina.
  • Pune semințele pentru păsări într-un bol, toarnă gelatina și amestecă până încorporezi toate semințele.
  • Umple diferite forme pentru fursecuri cu amestecul obținut. Presează bine amestecul în formă și umple complet forma.
  • Taie un pai în bucăți și înfige în fiecare formă câte un pai pentru a face o gaură.
  • Bagă formele la frigider până se întărește gelatina. Scoate formele și paiele. În gaura rămasă, pune o panglică sau o sfoară subțire și atârnă-le în copac.

Hrănitori pentru păsări din cutii de lapte

Decupați, pictați sau decorați împreună o cutie de lapte. Pune-i un betișor în partea de jos și umple-o cu semințe.

Sursă foto: Pinterest.com

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.