jocuri outdoor
Outdoor

Hai afară la joacă! Cele mai distractive jocuri outdoor

Jocurile și activitățile în aer liber pentru copii nu trebuie să fie complicate. Instrucțiunile simple, ușor de înțeles încurajează orele petrecute afară la joacă. 

jocuri outdoor

1,2,3…la perete stai!Acesta este un joc simplu și distractiv pe care copiii îl pot juca în parc, în curte sau în spatele blocului.

Cum se joacă:Un copil este ales ca ”jucătorul-stop”. Acesta stă lângă un perete sau un copac. Ceilalți se poziționează la o distanță de 15-20 metri față de el și se așază în linie. Când jucătorul-stop se întoarce cu spatele la ei și spune cu voce tare 1,2,3…la perete stai, cei din linie trebuie să se apropie cât mai mult de el. Când acesta spune stop, copiii se opresc și nu se mai mișcă. Jocul continuă până când unul dintre ei ajunge primul la ”jucătorul-stop”. Acela va fi câștigătorul și, totodată, și următorul ”jucător-stop”.

Sardina.Jocul este, în esență, o versiune inversată a celui de-a v-ati-ascunsealea.

Cum se joacă:Un copil care este “sardina” se ascunde și toți ceilalți îl caută. Fiecare jucător care găsește “sardina” se pune în ascunzătoare. Pe măsură ce jucătorii găsesc ascunzătoarea, se adună acolo ca niște sardine, până ajunge și ultimul copil. Ultima persoană care găsește ascunzătoare este următoarea sardină.

Rațele și vânătorii.Este un joc amuzant care dezvoltă mobilitatea, atenția și viteza de reacție. 

Cum se joacă: Pentru acest joc e nevoie de doi vânători care aruncă mingea, de la unul la celălalt, spre grupul de rațe (restul copiilor așezați între cei doi vânători) în încercarea de a-i atinge și a-i elimina astfel din joc. Ultimele două rațe rămase în viață devin vânătorii în tura următoare.

Castelul. Acesta este unul din cele mai populare jocuri din toate timpurile. Iar pe lângă îndemânare și viteză, copiii mai au nevoie și de gândire strategică.

Cum se joacă: Se formează 2 echipe a câte 3-6 jucători. Se trasează un cerc cu diametrul de 2 m, în mijlocul lui fiind amplasat un castel din 9 pietre plate suprapuse. Echipa din apărare aranjează castelul astfel încât să fie cât mai greu de doborât. Scopul echipei din atac este dărâmarea acestuia, iar al celei din apărare, protejarea lui. Astfel, fiecare jucător din atac are dreptul la 2 aruncări cu mingea. Dacă prin acestă aruncare dărâmă toate pietrele, echipa din atac câștigă 1 punct. Dacă nu dărâmă nici măcar una, echipa din apărare câștigă 1 punct. Dacă dărâmă doar o parte din pietre, începe distracția: cu ajutorul pietrelor dărâmate, atacanții trebuie să lovească din afara cercului restul pietrelor rămase în picioare, până cad toate. În acest timp, apărătorii trebuie să îi atingă cu mingea și să-i elimine astfel din joc. Punctul este câștigat de atacanți doar dacă reușesc dărâmarea castelului înainte de eliminarea tuturor coechipierilor. Dacă nu reușesc, echipa din apărare ia punctul.

baba oar

Baba Oarba.  Jocul este unul super distractiv și pe lângă buna dispoziție pe care o asigură, el dezvoltă și simțurile.

Cum se joacă:Unul dintre copii este legat bine la ochi astfel încât să se transforme într-o ”babă oarbă”. Mai apoi, el încearcă  să îi prindă pe ceilalți copii. Când reușește, prin pipăit și miros trebuie să-l identifice pe copil. Dacă ghicește, acela îi ia locul.

Sursă foto:<a href=”https://www.freepik.com/free-photos-vectors/people”>People photo created by freepik – www.freepik.com</a>

<a href=”https://www.freepik.com/free-photos-vectors/bac

Poate îți place și...

1 Comment

  1. […] găsești și alte jocuri distractive pe care le poți încerca cu prietenii […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.