
Educația STEM este parte integrantă a vieții noastre. Ea înseamnă știință, tehnologie, inginerie și matematică. Știința este peste tot în lumea din jurul nostru. Tehnologia se extinde continuu în fiecare aspect al vieții noastre. Ingineria este proiectarea de bază a drumurilor și podurilor, dar, de asemenea, abordează provocările schimbărilor meteorologice și ecologice din propriile case. Matematica se regăsește în fiecare activitate a vieții noastre.
Iată, așadar, care sunt unele dintre cele mai importante beneficii ale educației STEM pentru dezvoltarea copilului:

Pregătește copilul pentru viitoarele inovații tehnologice:
Educația STEM îl învață să fie proactiv în ceea ce privește tehnologia. Ea îl pregătește pentru inovațiile tehnologice pe care le va avea, fără îndoială, în viața lui. Din ce în ce mai mult, tehnologia este o parte integrantă a vieții pe care copilul trebuie să o înțeleagă.
Îi îmbunătățește abilitățile de rezolvare a problemelor:
Educația STEM construiește și încurajează rezolvarea problemelor prin utilizarea abilităților de gândire critică. În activitățile STEM, copilul învață cum să analizeze problemele și apoi să creeze un plan pentru a le rezolva.
Educația STEM îi oferă o mai bună înțelegere a conceptelor:
Copilul trebuie să înțeleagă și să aplice concepte într-un mod mai aprofundat și mai detaliat, ceea ce conduce la o mai bună înțelegere a acestora. Metoda STEM îi oferă această posibilitate prin punerea în practică a celor învățate.
Îl învață să aplice cunoștințele:
Educația STEM este motivantă, încântătoare și inspirată de lumea reală. Cunoașterea este predată în modul în care este folosită în lumea reală, conceptele și subiectele fiind interconectate perfect. Copilul integrează și aplică toate aceste cunoștințe. Acest lucru îl motivează să învețe, deoarece știe că abilitățile pe care le dobândește pot fi utilizate imediat și în moduri care îi influențează în mod pozitiv. Abilitatea de a-și aplica cunoștințele în sarcini noi îi va aduce un plus atunci când va intra în câmpul muncii.
Îi dezvoltă creativitatea și inovația:
Creativitatea poate coexista cu știința și tehnologia și poate duce la cariere creative în arhitectură sau design grafic. În lumea noastră inovativă, creativitatea este combustibilul pentru noile tehnologii și idei. Creativitatea permite copilului să vadă probleme și să gândească în afara ”granițelor”.
Educația STEM îl învață munca în echipă, colaborarea și comunicarea:
Prin educația STEM copilul își poate dezvolta abilități precum comunicare, colaborare și muncă în echipă. Acestea sunt extrem de importante pentru fiecare etapă a vieții. Comunicarea, colaborarea și munca în echipă este cheia acțiunii.
Îl încurajează să-și asume decizii:
Respectarea nevoilor, dezvoltarea ideilor și experimentarea soluțiilor încurajează un nivel important de asumare a riscurilor pe care mulți copii doresc să-l evite. Educația STEM îl învață să lupte pentru idea lui, să o pună în prctică, iar în cazul unei nereușite, să încerce din nou.
Educația STEM îi arată învățarea completă a proceselor:
Prin educația STEM, copilul va experimenta întregul proces de finalizare a unui proiect de la început până la sfârșit. Abilitățile de a învăța cum să cercetezi, să planifici, să aduni date, să proiectezi și să tragi concluzii sunt vitale pentru succesul copilului care caută să rezolve nevoile din viața reală.
Sursă foto: freepik.com