Outdoor

Distracție la malul mării. Idei de jocuri pe plajă sau în apă.

Dacă sunteți deja la mare sau urmează să plecați, zic să aruncați o privire peste aceste idei de jocuri cu care vă puteți condimenta șederea la plajă. 

Castele de nisip/animale.

cele mai populare jocuri pe care le putem juca la mare

Nicio ieșire la mare nu este completă dacă nu se construiesc castele de nisip. Dar de ce să vă limitați la clasicele castele(deși sunt super atractive)? Lăsați-vă imaginația să lucreze pentru voi și încercați și alte creații. Spre exemplu, animalele care sunt destul de simplu de realizat sau orice altceva vă trece prin cap.

Mingea săltăreață.

Dacă nu l-ați încercat până acum, cu siguranță o să vă îndrăgostiți de jocul acesta. E foarte amuzant și foarte simplu de jucat. Aveți nevoie de un prosop de plajă, de patru persoane (sau de două) și de o minge ușoară(de preferabil, una de apă). Fiecare prinde prosopul de un capăt, și la semnalul start aruncați mingea pusă în mijlocul prosopului cât mai sus. Ca să fie și mai interesant, puteți schimba puțin regulile jocului. O persoană aruncă mingea în sus, iar cei care țin prosopul întins trebuie să o prindă.

Sărituri peste valuri.

Kids running at the beach

Cei mai mici pot face salturi peste valurile de la mal, pe când cei mai mari, se pot încumeta să sară și peste cele care încă nu ajung la mal. Asta, bineînțeles, sub supravegherea unui adult. Oricum ar fi, distracția vă este garantată, mai ales că o să se lase și cu câteva căzături în apă.

”Bătaie” cu pistoalele de apă.

Să nu cumva să plecați la drum fără pistoalele de apă. Sau dacă v-ati urcat deja în mașină sau avion, nu e nicio problemă, cu siguranță găsiți pe la magazinele de pe plajă. Bătaia cu pistoale de apă e una din jocurile cele mai populare pe care le puteți aborda la mare.

Vânătoarea de comori(scoici, crabi, peștișori).

Provocare pentru toată familia: cine găsește cele mai multe scoici, în apă sau prin nisip și cine reușește să prindă peștișori. Dacă aveți norocul ca apa mării să fie curată, nu va fi nicio problemă să vedeți pești. Pentru ca ”vânătoarea” să fie și mai interesantă, vă puteți echipa cu ochelari și mască pentru a intra cu capul pe sub apă. Câștigă cel care reușește să adune cele mai multe și mai frumoase ”comori”.

Volei în apă.

Jocurile cu mingea au fost întotdeauna pe placul copiilor, dar și al părinților. Așa că, fie vă jucați volei în apă, fie fotbal la mal, fie rațele și vânătorii în apă sau pe plajă, distracția va fi garantată. De asemenea, puteți face și o mică întrecere: cine aruncă cel mai departe mingea în apă. 

Baloane cu apă.

Umpleți mai multe baloane cu apă, după care începeți ”atacul”. Ce poate fi mai amuzant și mai distractiv decât o bataie cu baloane pline de apă. 

Îngerași în nisip.

Iarna, jocul preferat al vostru este să faceți îngerași de zăpadă? Ce-ați zice de același joc, numai că, de data asta, în nisip. Hai că nu e nimic greu, și nici nu trebuie să vă faceți griji pentru nisipul din păr. Apa este la numai doi pași de voi.

Orice jocuri ați alege să vă jucați, nu uitați să respectați intervaul orar în care cei mici au voie să stea la soare și nu uitați nici de cremele de protecție. Vacanță cu muuulte jocuri!!!

sursă foto: Freepik.com

Poate îți place și...

1 Comment

  1. This is really interesting, You are a very skilled blogger.
    I’ve joined your rss feed and look forward to seeking more of your fantastic post.
    Also, I’ve shared your website in my social networks!

Leave a Reply

Your email address will not be published.