desene cu resturi de creioane
Art&Craft

Desene cu resturi de creioane

Tu ce faci cu resturile rămase după ce ascuți creioanele? Le arunci? Ce-ar fi să le păstrezi. Iar când se adună mai multe, să le folosești cu copilul în diverse activități. Cum ar fi în desene. Desene cu resturi de creioane.

Ce-ți propunem? Să ”condimentezi” puțin activitatea de desen sau pictură cu una de lipire. Practic, îți spunem că poți combina într-un desen, mai multe tehnici. Spre exemplu, ceea ce ar putea fi un simplu desen sau o simplă pictură, s-ar putea transforma într-o adevărată provocare pentru cel mic, dacă folosești și resturile de creioane.

Porumbelul păcii

desene cu resturi de creioane

Materiale necesare:

-o foaie cu un desen

-resturi de creioane

-lipici lichid

-creioane colorate

-sclipici

Pune lipici pe suprafața desenului pe care vrei să lipești resturile de creioane. Rând pe rând, lipește resturile. Cu un creion, apasă-le puțin, până nu se mai dezlipesc. După ce lipești toate resturile de creioane, colorează cu creioane colorate și restul desenului. Noi am vrut să folosim și sclipici, așa că am mai pus puțin lipici pe desen și am presărat praful sclipitor.

#Desene cu resturi de creioane: peștișorul norocos

desene cu resturi de creioane

Tot în categoria desene cu resturi de creioane intră și peștișorul norocos. Ne-am folosit de aceleași materiale ca și în cazul desenului cu porumbel. Numai că de data aceasta nu am mai avut un șablon, cu am desenat peștișorul cu o cariocă.

Avantajele unor astfel de desene:

-în primul rând, se stimulează capacitatea copilului de a încerca, de a lucra cu o noutate și de a integra elementul nou

– mai apoi, se maximizează puterea de creație și imaginație

– de asemenea, se stimulează concentrarea, atenția și coordonarea.

-nu în ultimul rând, se activează motricitatea fină.

sursă foto: arhivă personală

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.