În mai puțin de o săptămână intrăm oficial în anotimpul primăvara. Așa că, ne-am gândit să facem câteva decorațiuni din aluat sărat: inimioare vesele.

De ce ai nevoie pentru a face decorațiuni din aluat sărat?
Ca să realizezi astfel de decorațiuni, ai nevoie de următoarele ”ingrediente”:
-240g făină
-120g sare
-150ml apă
-acuarele
-șnur
-pensulă
Într-un bol, amestecați făina și sarea, după care faceți o gaură în mijoc și turnați ușor apa, amestecând în continuu. Începeți să frământați ușor, până când aluatul devine moale, elastic, cam ca și plastilina.
Presărați făină pe suprafața de lucru și întindeți aluatul la o grosime de aproximativ 0,5 cm. Decupați inimioarele cu forme de fursecuri sau de plastilină. Gaura pentru șnur se poate face cu un băț pentru frigărui sau cu un pai..
Pe o tavă tapetată cu hârtie de copt puneți decorațiunile. Le dați apoi la cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 2.5 ore, la 120°C, întorcându-le o dată pe la jumătatea timpului.
După ce le scoateți din cuptor, le lăsați să se răcească, și abia după aceea le puteți picta.