Art&Craft

Decorațiuni de iarnă din hârtie pliată

Știm cu toții, încă din copilărie, tehnica plierii hârtiei în stil evantai. E ușor de realizat și o putem folosi pentru o mulțime de creații, mai ales pentru decorațiunile de Crăciun. Iată trei decorațiuni simple, pe care le-am obținut folosind această metodă.

1. Braduț din hârtie pliată

hârtie pliată

Desenează cu carioca un triunghi pe o foaie verde. Decupează-l și trasează cu un creion linii orizontale, la distanțe egale. Decorați brăduțul – desenați globuri și beteală. Pliază hartia asemeni unui evantai. Prin mijloc, înfige un băț de frigăruie.

2. Ciorap decorativ de pus în brad

hârtie pliată

La fel ca în cazul bradului, desenează pe o foaie colorată forma unui ciorap. Pe partea de sus, trasează linii orizontale la distanțe egale. Desenați apoi modelul dorit. Pliază în evantai partea de sus și prinde-i o agățătoare pentru globuri.

3. Îngeraș din hârtie pliată

Ai nevoie de două bucăți egale de hârtie. Pune-le una peste cealaltă, pliază-le împreună, apoi separă-le. Îndoaie câte un sfert din fiecare bucată, ca în poză. Pune un bâț între cele două hârtii, dar lasă un capăt afară și lipește cele două bucăți. Decupează două cercuri și lipește-le pe bucata de băț rămasă în afară.

Sursă foto: arhivă personală

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.