Art&Craft

Cursa cu bărcuțe

Copiii adoră bălăceala. Și ca momentul să fie și mai amuzant, construiți câteva bărcuțe și… lansați-le la apă. Le puteți pune într-o mică piscină, într-un lighean sau chiar în cadă. Iată mai jos câteva idei de bărcuțe ușor de construit.

1. Din dopuri de plută

Aveți nevoie de trei dopuri de plută, două elastice, hârtie-spumă sau colorată cu diverse modele și scobitori. Mai întâi, prindeți dopurile de plută cu două elastice. Ca să fii sigur că nu se desfac, le poți lipi între ele cu pistolul de lipit. Taie apoi din hartia-spumă sau din cea colorată o bucată în formă de trapez, pune-o pe scobitoare, înfige în dopul de plută și gata bărcuța.

2. Bărcuțe din bețișoare

Lipește bețișoarele folosind pistolul de lipit. Pe un alt băț tăiat lipește ”pânza”care poate fi tot din hârtie-spumă sau hârtie colorată de copil. Dacă nu aveți bețișoare cumpărate, puteți folosi bețe adunate din gradină sau din parc.

3. Din burete

Puteți folosi bureți mici de vase sau o baghetă spumă de înot din care să tai bucăți rotunde. Înfige un băț de frigăruie, o bucată de hârtie colorată și, bineînțeles, un steguleț în vârf.

4. Bărcuțe din coji de fructe

Mai exact, din coajă de avocado sau de nucă. Ca să nu ia apă, le poți pune înăuntru puțină plastilină. Aceasta dă bărcuței greutate și va fi suport pentru ”catarg” .

V-am spus că sunt foarte ușor de făcut? Și acum… vânt din pupă și spor la joacă!

Sursă foto: Pinterest.com

Poate îți place și...

1 Comment

  1. […] bărcuțe din diverse materiale și lansați-le la apă. Aici ai câteva […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.