curcubeu
Învățare prin joacă

Curcubeul și 5 idei de activități

Nu știu cum e la voi, dar la noi e o adevărată fascinație pentru curcubeu. Îl pictăm, îl modelăm din plastilină, îl creăm din mărgele hama. Iată câteva idei de joacă pe această temă, pentru serile din timpul săptămânii.

1.Luni – Curcubeul pictat

curcubeul

Am tăiat pe jumătate o farfurie de carton, am pictat un curcubeu, apoi am lipit câteva bile de bumbac pentru a crea norii. O altă metodă pe care copiii o adoră este dactilopictura – pictați curcubeul cu degetul, în puncte.

2. Marți – Curcubeul din plastilină

Alegeți cele șapte culori, apoi rulați fiecare bucată de plastilină. Lasă-l pe copil să le așeze în ordinea potrivită. Altă variantă folosind plastilina este să o lipiți pe o foaie.

curcubeul

3. Miercuri – Curcubeul din mărgele hama

Lucrul cu mărgelele hama presupune multă răbdare, atenție, concentrare. Aș recomanda această activitate chiar de la 4 ani, căci dezvoltă imaginația și motricitatea fină. Așa arată curcubeul nostru din mărgele hama.

4. Joi – Vânătoare de comori

Un joc ușor de făcut mai ales seara, când timpul petrecut cu cei mici este destul de scurt. Copilul trebuie să găsească șapte jucării sau obiecte în culorile curbubeului și să le așeze în ordinea potrivită.

5. Vineri – Poveste de seară despre curcubeu

Bineînțeles că nu puteau să lipsească poveștile despre curcubeu. ”The Greedy Rainbow” și ”Curcubeul lui Minnie” sunt două povești la care tot revenim. Și micuții tăi sunt pasionați de curcubeu?Ce povești despre curcubeu cititi? Spune-ne într-un comentariu.

curcubeul

Sursă foto: arhivă personală

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.