Învățare prin joacă

Cum sa te joci cu pop-it

Pop-it este cea mai nouă atracție în rândul copiilor. Este o jucărie senzorială, ce poate fi transformată ușor într-un instrument excelent de învățare.

Concepute inițial pentru a oferi o experiență senzorială și tactilă, jucăriile pop-it au devenit rapid extrem de populare. Acum, în marea majoritate a caselor se găsesc pop-it-uri de diverse mărimi și culori.

Dar hai să vedem cum le putem folosi, astfel încât, cei mici, jucându-se cu pop-it, să-și dezvolte o serie de aptitudini.

Jocul silabelor

Copilul alege un cartonaș și desparte cuvântul în silabe. Pentru fiecare silabă rostită, va apăsa câte o ”bulă” din pop-it.

Jocul cifrelor

Adunarea și scăderea, precum și număratul au nevoie de suport practic. Pop-itul poate transforma aceste operații în adevărate provocări distractive pentru copil. Poți folosi cartonașe inscripționate cu cifre sau poți scrie tu, pe o foaie câteva cifre. Copilul va apăsă atâtea ”bule” câte îi indică cartonașul. De asemenea, pe același principiu, poate efectua adunări și scăderi.

pop-it

Jocul culorilor

Pop-it este un instrument excelent de învățare a culorilor. Poți folosi pom-pom sau nasturi decorativi. Important e să aibă diverse culori, care să se regăsească și pe pop-it. Copilul trebuie să pună pom-pom-urile sau nasturii în ”bulele” de aceeași culoare.

Jocul zarurilor

Ai nevoie de două zaruri și un pop-it. Dai cu zarurile, iar copilul va apăsă atâtea ”bule” cât este totalul de pe zaruri. Și iată cum ai efectuat încă o activitate matematică distractivă.

pop-it

Jocul coordonării

Această activitate se joacă în perechi și poate fi efectuată inclusiv în grădinițe și clasele primare. De fapt, toate activitățile pot fi incluse în orele de la clasă. Ai nevoie de câteva cartonașe pe care să fie desenate săgeți. Într-o ”bulă” pop-it ascunde un obiect mic(noi am folosit buburuze decorative). Jucăria trebuie să fie așezată cu susul în jos. Folosește cartonașele cu săgeți pentru a-l conduce pe copil la obiectul ascuns. Este o activitate de coordonare excelentă.

pop-it

Dacă vă plac activitățile propuse de noi, vă așteptăm comentariile și ideile voastre și pe pagina de facebook și pe pagina de instagram.

sursă foto:nejucam.ro

Poate îți place și...

1 Comment

  1. […] aici mai multe idei de joacă cu un pop […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.