morisca de vant
Art&Craft

Cum să faci o morișcă de vânt

Morișca de vânt e preferata multor copii, mai ales acum, când timpul și ”vremurile” ne permit să ieșim afară. Tocmai de aceea, vă arătăm pas cu pas, cum anume se face o morișcă de hârtie.

De ce ai nevoie pentru a face o morișcă de vânt

  • hârtie colorată
  • foarfecă
  • lipici
  • pioneză
  • pai

Pasul #1

Transformă coala de hârtie colorată într-un pătrat.

Pasul #2

Pe pătratul rezultat, trasează un X. Pe fiecare linie, marchează un punct, cam la 1/3 de centru, pentru a ști până unde să tai cu foarfeca.

morișcă de vânt

Pasul #3

Taie cele patru colțuri marcate, până la punctul stabilit la pasul 2. Dacă observi că nu se îndoaie firesc colțul, mai taie puțin.

morișcă de vânt

Pasul #4

Adu primul colț spre centru și lipește-l. Următorul rămâne liber, după care îl lipești la centru pe al treilea. Continuă să lipești la fel, unul da, altul ba, până când e gata morișca de vânt. După ce ai lipit toate colțurile, acoperă-le cu o bulină din hârtie sau orice altceva ai prin casă. Acest pas este opțional, însă dacă vrei o morișcă de vânt mai colorată și mai îndrăzneață, merită.

morișcă de vânt

Pasul #5

Pentru ca morișca de vânt să fie gata, mai are nevoie de un pai. Prinde pioneza în centrul moriștii de vânt. Pune paiul în spatele moriștii și prinde-l în pioneză. Iată că ai obținut o simpatică morișcă de vânt.

O puteți testa pe geam sau afară. În plus, ne-ar bucura dacă am primi și noi poze cu morișca voastră de vânt. Le puteți lăsa în comentarii sau pe pagina noastră de facebook.

Poate îți place și...

1 Comment

  1. […] Cum faci o morişcă din paie de plastic Să faci o morişcă ar putea părea complicat, dar nu e deloc după cum pare. Din hârtie colorată, o pioneză, lipici sau aracet şi, bineînţeles, un pai, morişca este gata. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.