cum sa faci o catapulta
Art&Craft

Cum să faci o catapultă din bețe de înghețată- proiect STEM

Construirea unei catapulte din bețe de înghețată este o activitate STEM extrem de atractivă pentru copii. Mai ales că ”jucăria” rezultată va fi preferata lor pentru mult timp de acum înainte. Așa că, suflecați-vă mânecile, adunați-vă materialele necesare și haideti să-i dăm bătatie!

Un astfel de proiect îl va ajuta pe copil să-și dezvolte abilitățile inginerești(va crea o mașinărie), matematice(va măsura distanțe și înălțimi) și științifice(gravitate și forță).

Dar pentru a ajunge acolo, hai să trecem în revistă toate materialele de care ai nevoie:

-bețe de înghețată

-elastice colorate(pentru bani)

-lipici

-un capac de plastic

-acuarele

-un pu-puf

Pasul 1. Pune 6 bețe de înghețată unul peste altul, și prinde-le la ambele capete cu câte un elastic colorat.

cum să faci o catapultă

Pasul 2. Pune altă două bețe unul peste altul, și prinde-le la un singur capăt cu un elastic.

cum să faci o catapultă

Pasul 3. Pune cele 6 bețe legate la primul pas între cele două legate la pasul doi.

cum să faci o catapultă

Pasul 4. Folosește încă un elastic colorat pentru a fixa toate bețele. La acest pas, ar fi indicat să folosești un elastic mai mare, pentru a-l putea lega de două ori peste fiecare parte.

Pasul 5. Lipește capacul de plastic la capătul bățului. Pentru rezistența în timp, îți recomandăm să folosești pistolul de lipit. Imediat după ce ai lipit capacul, copilul poate să-și decoreze catapulta exact așa cum vrea el.

Pasul 6. Și în sfârșit, am ajuns și la ultim pas al proiectului STEM-cum să faci o catapultă. E momentul perfect pentru a testa catapulta. Așa că, pune puf-puf-ul în capacul de plastic, apasă de capătul bățului și lansează.

Nu-i așa că a fost o activitate distractivă? Dacă v-a plăcut proiectul ”cum să faci o catapultă” și vreți să încercați și alte activități, vă așteptăm pe site, pe pagina de facebook, pe instagram, dar și pe grupul Nejucăm.ro.

sursă foto: nejucăm.ro

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.