zapada artificiala
Experimente

Cum poți face zăpadă artificială?

Cum aduci zăpada în casă? Simplu: faci una artificială. Ai nevoie de doar două ingrediente pentru ca distracția să fie garantată în casa voastră. Crede-ți-ne pe cuvânt, merită încercat!

Zăpada artificială este perfectă pentru joaca senzorială, mai ales dacă micuțul tău este înnebunit după zăpadă. Și, exact cum îți spuneam mai sus, ai nevoie de doar două îngrediente:

-bicarbonat de sodiu

-balsam de păr sau gel de duș.

Cum procedezi pentru a face zăpadă artificială?

Pregătește un vas încăpător, un pachet mare de bicarbonat de sodiu și un balsam de păr. Noi am încercat și cu gel de duș și a ieșit exact aceeași consistență ca și atunci când am folosit balsamul.

zăpadă artificială

În funcție de câtă zăpadă artificială vrei să iasă, poți folosi o cutiuță pentru a măsură bicarbonatul și balsamul. Sau poți încerca cu măsura folosită în bucătărie. Cert este că la două măsuri de bicarbonat ai nevoie de o jumătate de măsură de balsam de păr.

zăpadă artificială

Amesteci bine cu mâna și, opțional, poți adăuga gliter.

zăpadă artificială

După ce a ajuns la consistența observată în poze, micuțul tău are liber la joacă. Poate face bulgări de zăpadă artificială, poate face chiar și un om de zăpadă sau își poate crea o” lume” de la polul nord, punând în zăpadă tot felul de figurine.

Iar vestea bună e că zăpada artificială rezistă mult timp. Dacă totuși se întâmplă ca după câteva zile să se întărească, mai pune puțin balsam de păr sau gel de duș.

NU uita că pe site găsești calendarul Advent pe care-l poți downloada gratuit.

sursă foto: nejucam.ro

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.