bilele de plastic
Învățare prin joacă

5 idei de joacă cu bilele de plastic

Aveți și voi acasă un sac cu bile colorate de plastic? Iată ce poți face cu ele astfel încât cel mic să capete prin joacă diverse deprinderi și să învețe lucruri noi.

1. Sortare după culori

Ia câteva foi de hârtie care au aceeași culoare ca bilele: verde, galben, roșu, albastru. Pune foile în linie și bilele într-un coș. Copilul va trebui să ducă la fiecare foaie în parte bilele de aceeași culoare.

2. Aruncare la țintă

Pune în fața voastră o cutie mai adâncă. Faceți câțiva pași în spate și marcați locul de la care veți arunca cu o bucată de bandă adezivă colorată. Aruncați, pe rând, bilele de plastic. Cine va băga mai multe în cutie?

3. Joc de îndemânare cu bilele de plastic

bilele de plastic

Pune toate bilele într-un coș. La o oarecare distanță de acesta pune o cutie goală. Cu un polonic sau o lingură, copilul trebuie să ducă toate bilele de la coș la cutie, fără să le scape.

4. Forme geometrice și chipuri haioase

Învățarea prin joacă e mult mai atractivă. Îl poți învăța pe cel mic formele geometrice, ”construindu-le” împreună din bilele de plastic. Provoacă-l apoi să facă fiecare formă din altă culoare: pătrat roșu, cerc galben etc. Continuați jocul, formând chipuri amuzante, case, flori sau diverse scene.

5. Găsește obiectul sub bilele de plastic

Pune bilele într-o cutie mai mare și asunde sub ele câteva obiecte. Acestea pot fi cuburi mici, animale de plastic sau fetru, piese lego și orice alte jucării de dimensiuni mici. Copilul trebuie să găsească sub bile, doar pipăind, toate obiectele ascunse de tine.

Sursă foto: Pinterest.com, arhivă personală

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.