Învățare prin joacă

Cum învățăm altfel despre animale

Îți dorești o joacă educativă? Urmărește temele discutate la grădiniță și completează acasă informațiile primite cu jocuri amuzante și captivante. Abordați în fiecare săptămână o temă diferită, pentru a avea suficient timp să o dezbateți și alocați-i o oră de joacă pe zi. În acest articol vorbim despre animale, fiindcă este una dintre cele mai îndrăgite și discutate teme. Subiectul însă poate fi oricare, în funcție de pasiunile copilului, iar jocurile se pot improviza cu ceea ce aveți acasă.

Jocuri de cărți cu animale

Avem câteva pachete cu cărți din colecția Montessori, de la Gama: Transformări în lumea vie, Familii de animale și Animale –hrană și adăpost. Sunt foarte interesante, oferă mai multe variante de joacă și o învățare care se adaptează ritmului fiecărui copil. Pe spatele pachetului sunt date și sugestiile de joacă, foarte apreciate de copii. Vor învăța noțiuni noi și informații interesante, să facă asocieri și clasificări.

Harta interactivă

harta interactiva cu animale

Harta animalelor lumii este una dintre jucăriile în care chiar merită să investești. Copilul se va bucura de ea ani la rând. Va învața mai ușor continentele și oceanele și vor afla tot felul de lucruri interesante despre 72 de animale de pe planetă: sunetele pe care le produc, habitate, hrană și alte curiozități. Există și două butoane cu întrebări mai simple sau mai grele, care îi provoacă pe copii să găsească, pe baza informației ascultate anterior, diverse animale, contimente sau oceane.

Vizită la Ferma animalelor sau la Zoo

E mai ușor să învățăm despre animale atunci când le vedem și discutăm despre ele. În weekenduri, puteți alterna ieșirile în parc cu vizite la fermele de animale sau la Zoo. Copiii vor fi fascinați, pentru că va fi o ocazie excelentă de a le studia mai îndeaproape.

Joacă senzorială

tavita senzoriala cu animale marine

Poți organiza mai multe sesiuni de joacă, în funcție de categorii: animale marine, animale de la fermă sau din junglă etc. Investiția nu e mare, însă ideea de joacă va fi cu siguranță foarte apreciată.  Ai nevoie de un set de animale dintr-o anumită categorie, o cutie de plastic și materiale din care să recreezi mediul natural al animalelor alese. De exemplu: pentru animalele marine poți folosi bile de apă și scoici, pentru cele de la fermă poți pune mălai, porumb, un hambar de jucărie, boabe de cafea, fire de iarbă, iar pentru cele polare, cuburi de gheață, nucă de cocos, bile de apă.

Cărți și enciclopedii

Carti despre animale

Cu siguranță aveți măcar o carte despre animale. Rasfoiți-o împreună și aflați curiozitați și informații interesante. Această lectură poate înlocui povestea de seară.

Sursă foto: arhivă personală;
<a href=”https://www.freepik.com/free-photos-vectors/baby”>Baby photo created by freepik – www.freepik.com</a>Copy; <a href=”https://www.freepik.com/free-photos-vectors/food”>Food photo created by freepik – www.freepik.com</a>Copy

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.