activități pentru copii
Art&Craft

Cuibul rândunicii

Inspirați de ”Povestea puiului de rândunică” și de discuțiile din ultimul timp despre primăvară și întoarcerea păsărilor călătoare, am pornit un proiect art&craft. ”Cuibul rândunicii” este una dintre acele activități pentru copii care combină partea de comunicare cu cea de creație.

Activități pentru copii – Cuibul rândunicii

Lecturile din ultima vreme despre păsări călătoare, ne-au inspirat în activitatea noastră art&craft de astăzi. Am făcut rapid o listă cu materialele necesare, ca să vedem dacă avem tot ce ne trebuie. Activitatea nu e deloc costisitoare, iar acolo unde nu aveți anumite materiale puteți improviza.

Materiale de care ai nevoie

 • o pungă de hârtie
 • fâșii subțiri de hârtie
 • iarbă sintetică pentru art&craft
 • biluțe de bumbac
 • ouă mici din polistiren
 • opțional, gărgărițe, flori din fetru

Nu uita că poți oricând improviza. Dacă nu ai iarbă sintetcă, poți tăia fâșii subțiri de hârtie. De asemenea, cuibul poate fi făcut într-un bol mic. În loc de ouă de polistiren, puteți face ghemotoace de hârtie sau puteți modela unele din plastilină.

Cuib în 5 pași

 1. Dacă punga are mânere, taie o bucată pe orizontală, ca să le elimini.
 2. Rulează apoi uniform marginile pungii până la bază.
 3. Lipește pe marginile cuibului fâșii subțiri de hârtie, astfel încât să arate ca niste crenguțe.
 4. Umple cuibul cu iarbă sintetică sau fâșii de hârtie și ouă decorative.
 5. Așază rândunica și puiul ei.

Pentru a crea rândunica, am urmat pașii din poza de mai jos. E un model simplu, pe care copilul îl poate face aproape în întregime sigur.

Lecturi pe subiect

De cele mai multe ori, activitățile noastre pornesc după ce citim o poveste sau informații despre diverse subiecte: despre vreme, emoții, sistemul solar, mijloace de transport etc. Se întâmplă însă și invers. Găsim o activitate art&craft sau un experiment interesant. Mereu după aceea completăm cu informații, ilustrații sau povești din cărțile pe care le avem sau de pe internet. Vă recomand să faceți și voi asta. Astfel, copilul va avea un tablou mai amplu asupra subiectul respectiv.

Sursă foto: arhivă personală, Pinterest.com

Poate îți place și...

2 Comments

 1. […] să învățăm despre primăvară și schimbările ce apar acum. După cuiburi și păsări călătoare, astăzi a venit rândul florilor de primăvară. Iată cum le-am creat pe […]

 2. […] și fâșii subțiri de hârtie și am găzduit în el o familie de rândunici. Intră pe Cuibul rândunicii să vezi toți pașii acestei […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.