Cu creta pe asfalt

Strigați adunarea! Chemați-vă prietenii afară și dați startul celor mai distractive jocuri în fața blocului.

1. Șotron

Probabil cel mai cunoscut joc pe asfalt, îndrăgit de atâtea generații de copii. Un joc simplu, ușor de trasat și de jucat de toată familia. Îl poți face mai lung de numărul 8, chiar până la 12 sau 16. Este un joc care dezvoltă motricitatea și echilibrul ( când sar într-un picior sau când iau piatra de jos), coordonarea ( când trebuie să arunce piatra), atenția și concentrarea. În plus, copiii socializează, stabilesc relații cu ceilalți copii și învață să se bucure de victorie, dar să accepte și înfrângerea.

2. Aruncare la țintă

Desenează o țintă pe asfalt și scrie un număr pe fiecare inel. Mai departe, vă puteți face propriile reguli de joc. De exemplu, câștigă cel care după 5 sau 10 aruncări a adunat cel mai mare punctaj. Copiii mai mici pot arunca mai aproape de țintă, în timp ce pentru cei mari poți face jocul puțin mai dificil, depărtând linia de aruncare.

3. Traseul cu surprize

Desenează un traseu de-a lungul căruia copilul trebuie să îndeplinească diverse sarcini: pe un pătrat să sară de trei ori într-un picior, în altul să fluiere, apoi să bată din palme și tot așa până la linia de Finish. Puteți discuta și stabili împreună cum va arăta traseul vostru. Cel mic va fi foarte încântat că este el cel care face regulile și, cu siguranță, va veni cu cele mai amuzante idei.

4. Sărituri


Într-o zonă delimitată, desenează forme geometrice diferite. Nu trebuie să fie două la fel una lângă alta, însă ele trebuie să înceapă să se repete la o distanță relativ mică. Copilul pornește de la linia de start și trebuie să sară numai pe formele geometrice indicate de tine. O variantă a acestui joc pentru copiii mai mici este să înlocuiți formele geometrice cu buline colorate.

5. Micii artiști

Îndrăgite de toți copiii, desenele pe asfalt sunt alternative excelente de joacă fie în parc, fie în fața blocului.

Sursă foto: Pinterest.com; Family photo created by freepik – www.freepik.com; arhivă personală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *