Outdoor

Jocuri cu creta pe asfalt

Strigați adunarea! Chemați-vă prietenii afară și dați startul celor mai distractive jocuri cu creta în fața blocului.

1. Șotron

jocuri cu creta - sotron

Probabil cel mai cunoscut joc pe asfalt, îndrăgit de atâtea generații de copii. Un joc simplu, ușor de trasat și de jucat de toată familia. Îl poți face mai lung de numărul 8, chiar până la 12 sau 16.

Șotronul dezvoltă: motricitatea și echilibrul ( când sar într-un picior sau când iau piatra de jos), coordonarea ( când trebuie să arunce piatra), atenția și concentrarea. În plus, copiii socializează, stabilesc relații cu ceilalți copii și învață să se bucure de victorie, dar să accepte și înfrângerea.

2. Aruncare la țintă

jocuri cu creta - aruncarfe la tinta

Desenează o țintă pe asfalt și scrie un număr pe fiecare inel. Mai departe, vă puteți face propriile reguli. De exemplu, câștigă cel care după 5 sau 10 aruncări a adunat cel mai mare punctaj. Copiii mai mici pot arunca mai aproape de țintă. Pentru cei mari poți face jocul puțin mai dificil, depărtând linia de aruncare.

3. Traseul cu surprize

traseu facut cu creta

Desenează un traseu de-a lungul căruia copilul trebuie să îndeplinească diverse sarcini. De exemplu, pe un pătrat să sară de trei ori într-un picior, în altul să fluiere, apoi să bată din palme și tot așa până la linia de Finish. Discutați și stabiliți împreună cum va arăta traseul vostru. Cel mic va fi foarte încântat că este el cel care face regulile și va veni cu cele mai amuzante idei.

4. Jocuri cu creta – sărituri


Într-o zonă delimitată, desenează forme geometrice diferite. Nu trebuie să fie două la fel una lângă alta. Dar ele trebuie să înceapă să se repete la o distanță relativ mică. Copilul pornește de la linia de start și trebuie să sară pe formele geometrice indicate de tine. O variantă a acestui joc pentru copiii mai mici este să înlocuiți formele cu buline colorate.

5. Micii artiști

Îndrăgite de toți copiii, desenele pe asfalt sunt alternative excelente de joacă fie în parc, fie în fața blocului.

Sursă foto: Pinterest.com; Family photo created by freepik – www.freepik.com; arhivă personală.

Poate îți place și...

2 Comments

  1. […] culorilor și cultura vizuală. Câteva idei despre joaca cu creta pe asfalt, găsiți și aici.Dacă micuțul preferă mai degrabă să rupă creta și să o calce în picoare decât să […]

  2. […] cu ușurință în curte. Nu vă trebuie decât o bucată de cretă și chef de joacă. Intră aici pentru mai multe idei de jocuri cu creta pe […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.