Tips&tricks pentru părinți

Cele mai frumoase cărți de Crăciun pentru copii

Încet, încet se apropie Crăciunul și dacă Moșul nu s-a hotărât încă asupra cadourilor, îi lăsăm noi aici o listă cu unele din cele mai frumoase cărți de Crăciun pentru copii.

Cele mai frumoase cărți de Crăciun pentru copii

De la Editura DPH am ales trei cărți pline de suspans și aventura, potrivite pentru toate categoriile de vârste.

Tilda Șoricila.Un miracol de Crăciun. Andreas H. Schmachtl

Tilda, micuța șoricică albă de la biserică, este îndrăgostită de muzică, iar dorința ei cea mai mare e să cânte și ea în corul bisericii. Din păcate, nu este posibil, deoarece vocea de șoricică nu se aude prea bine. Surpriza vine în ajunul unui Crăciun, atunci când toți coriștii se îmbolnăvesc și nu mai pot să cânte. Tilda vine cu idee minunată, care transformă seara de Crăciun într-una de neuitat.

Crăciun minunat cu familia Maus, Hans-Christian Schmidt, Marina Kramer

Ai trei povești absolut magnifice în lumea Familiei Maus. Aceasta se pregătește pentru cea mai frumoasă sărbătoare din an. Căsuța lor este învăluită de aroma îmbietoare a fursecurilor proaspăt coapte, bradul este minunat împodobit, și cu toții repetă cele mai calde colinde de Crăciun. Desigur, nu are cum să lipsească vizita la celebrul târg de Crăciun!

Emoție de Crăciun, Kate Westerlund, Eve Tharlet

În pădure este Ajunul Crăciunului. Numai că în acest an, animalele nu au prea multe de sărbătorit. A fost o iarnă grea, în care mâncarea a fost foarte puțină. Clara, o căprioară micuță, este îngrijorată,așa că își pune o dorință pe o stea, cerând ajutor. În ziua următoare, ea aude sunete de clopoței în depărtare. Alături de o veveriță și un iepuraș, Clara merge în căutarea sunetelui. Pe drum, cei trei găsesc niște fructe și alune în pădure, și decid să le împartă cu toate animalele pădurii. A dărui este esența Crăciunului!

La editura Litera am găsit alte trei cărți numai bune de pus sub brad și de citit în serile petrecute în familie.

Cum a salvation Felix Crăciunul, Alex T. Smith

În Ajunul Crăciunului, Felix găsește o scrisoare pentru Moș Crăciun rătăcită afară din cutia poștală. De aici și până la aventura care-l așteaptă e doar un pas. felix este gata să pornească pe urmele lui Moș Crăciun pentru a-i înmâna personal scrisoarea. În timp ce străbate orașul, băiatul întâlnește o mulțime de prieteni minunați, are parte de aventuri periculoase și învață că faptele bune se împlinesc cu bunăvoință și curaj.

Martin stă treaz de Crăciun, Karma Wilson, Jane Chapman

Martin este un urs care te poartă într-o poveste despre prietenie și perseverență. Prietenii lui sunt hotărâți ca de data aceasta să nu-l mai lase pe somnorosul urs să doarmă de Crăciun.

Mortimer și Magia Crăciunului, Karma Wilson, Jane Chapman

Mortimer este un șoricel care locuiește sub scară, într-o gaură strâmtă și întunecoasă de unde iese în fiecare zi să-și caute de mâncare. Într-o zi, micuțul descoperă o căsuță perfectă pentru el, dar în care nu e lăsat să trăiască în pace.

De la editura Arthur am ales tree cărți excelente pentru această perioadă a anului

Cea mai reușită serbare de Crăciun, Barbara Robinson

Frații Herdman sunt cunoscuți ca fiind „cei mai răi copii din istoria lumii“. Ei pun stăpânire pe serbarea de Crăciun, dar magia Sărbătorilor e pretutindeni, iar frații Herdman – care nu au auzit niciodată povestea Crăciunului – o vor reinventa în propriul lor stil.

Crăciunozaurul, Tom Fletcher

William Trundle este un băiețel deștept și mare iubitor de dinozauri care pornește într-o aventură de neuitat alături de, tatăl lui, Bob Trundle, Brenda Payne, cea mai rea fată din școală, Moș Crăciun, un personaj bizar pe nume Vânătorul și un dinozaur cu totul și cu totul special.

Dosarul clopoțeilor de Crăciun, Ana Rotea

Toți clopoțeii de la Festivalul Iernii, organizat în parcul de la marginea orașului, au dispărut! Mai sunt câteva zile până în Ajunul Crăciunului și cineva trebuie să-i găsească, altfel festivalul va fi un eșec. Un asemenea caz complicat nu poate fi rezolvat decât de cea mai bună echipă de detectivi din oraș. 

Alte recomandări vin de la editura Universul Enciclopedic. Sunt niște cărți minunate.

Sub Steaua magică a Crăciunului, Annette Moser, Polona Lovsin

Veveriţa Lisa, şoricica Mia, vrăbiuţa Cipi şi iepuraşul Paulică se bucură gândindu-se la venirea Crăciunului. Prietenii au păreri diferite despre semnificația sărbătorii: Crăciunul înseamnă cadouri? Mâncare bună? Sau un brad împodobit? Când pe cer străluceşte steaua Crăciunului şi îi aduce pe prieteni laolaltă, ei îşi dau în sfârşit seama despre ce este vorba cu adevărat.

Un Crăciun elefantastic, Joëlle Tourlonias, Michael Engler

Luiza, Anton și Timbo sunt trei prieteni care vor să descopere singuri cine e cel care aduce cadourile de Crăciun. Așa vă, pornesc spre Polul Nord în containerul mobil plutitor pe schiuri, iar pe drum întâlnesc tot felul de făpturi ciudate. Suspansul creşte. Cine locuieşte la Polul Nord, Moş Crăciun sau Îngerul Crăciunului? Şi, mai ales, cine este cel care a adus cadourile acasă?

O mult așteptată Scrisoare de Crăciun,

Mai sunt câteva zile până la Crăciun, iar păsările din pădure sunt ocupate să livreze toate scrisorile și felicitările de Crăciun. Ratonul Puck cel Mic le privește cu nostalgie. Nu-și dorește decât să primească și el o scrisoare. La rândul ei, pitulicea are o dorință mare: să livreze cuiva o scrisoare adevărată! Dar celelalte animale consideră că e prea mică și nu are putere să ducă la bun sfârșit asemenea sarcină dificilă. Oare se va găsi cineva care să îndeplinească cele două dorințe atât de speciale?

Editura Gama are și ea în colecție câteva cărți de Crăciun pentru copii

Noaptea de ajun în Țara Minunilor, Carys Bexington

În această carte, Moș Crăciun o să bea ceaiul alături de Pălărierul Nebun, Pisica de Cheshire, Iepurele Alb și Regina de Cupă. Scopul lui e de a readucă spiritul sărbătorilor în Țara Minunilor.

Povești de Crăciun

Cartea adună între coperțile ei cele mai frumoase povești despre Crăciun scrise de Charles Dickens, Mark Twain, Selma Lagerlöf, Hans Christian Andersen, O. Henry sau L. Frank Baum.

Spărgătorul de nuci,  George Balanchine, Valeria Docampo

cele mai frumoase carti de craciun pentru copii

Una dintre cele mai frumoase cărți de Crăciun pentru copii este Spărgătorul de nuci. O găsești la Editura Nemi, într-o variantă extrem de atrăgătoare. De la petrecerea de Crăciun cu care începe călătoria lui Marie, până la sărbătoarea fantastică din Tărâmul Dulciurilor, toate momentele importante ale spectacolului se regăsesc în această carte ce se integrează perfect în atmosfera sărbătorilor de iarnă.

sursă foto: editura Nemi, editura Universal enciclopedic, editura Gama, editura Litera, editura Arthur, editura DPH

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.