Outdoor

Cele mai amuzante jocuri în ploaie

Vine ploaia bine-mi pare, azi o să sărim în baltă, tareeee! Încă te mai gândești dacă e bine sau nu să ieși afară pe vremea asta? Întreabă-l pe cel mic ce părere are despre o sesiune de sărit prin bălți sau căutat râme. Nu-i așa că a sărit în sus de bucurie și s-a îmbrăcat în maxim 10 secunde?

ploaie

Joaca în ploaie este MI-NU-NA-TĂ! Există o mulțime de moduri distractive de a te juca cu cel mic în ploaie, și o mulțime de oportunități de învățare de care poate profita în zilele ploioase. Ploaia îl poate învăța să asculte muzica stropilor, să simtă, să studieze schimbarea naturii, să-și dezvolte abilitățile motrice fine și grosiere și multe altele. Așa că, echipați-vă corespunzător(salopetă de ploaie și cizme de cauciuc) și bucurați-vă de ploaie.

Să sărim în bălți!

Săriturile în bălți sunt preferatele copiilor. Nu te sfii nici tu! La urma urmei de asta ai și ieșit afară cu cel mic, să vă distrați. Sfatul nostru este să păstrați această plăcere pentru finalul aventurii în ploaie, deoarece, cu tot echipamentul corespunzător, s-ar putea să vă intre puțină apă în cizme.

Să prindem picăturile de ploaie!

Sunt convinsă că ai încercat și tu, în copilărie, să prinzi picăturile cu mâna, cu limba sau cu nasul! Așa că, repetă această distracție alături de micuțul tău! Puteți face chiar și un mic concurs, cine prinde cele mai multe picături.

http://thehealthyishhome.com/playing-in-the-rain/#jp-carousel-275

Să salvăm râmele!

Ploile de primăvară și vară ”scot” râmele din pământ, prilej cu care le puteți observa. Sau mai bine, puteți face un mini-concurs în care să vă întreceți în găsirea cât mai multor râme sau, dacă aveți curaj, le puteți lua în mână și le puteți muta de pe asfalt pe pământ.

Să facem baloane de săpun!

Asta da provocare pe o astfel de vreme. Dar, dacă totul ar fi extrem de ușor, care ar mai fi satisfacția și bucuria? Așa că, hai să vedem cui ii ies cele mai multe baloane și ale cui rezistă stropilor de ploaie.

Să explorăm natura!

Ploaia transformă mediul, de aceea, poate fi un bun prilej pentru o adevărată lecție de cunoaștere a mediului înconjurător. Observați pământul, iarba, nisipul, și încercați să deslușiți misterele.

Să măsurăm ploaia!

Vorbim foarte serios când afirmăm că ploaia poate fi măsurată(la scară mică, evident). Încercați cu două pahare de unică folosință să adunați cât mai multă apă de ploaie. Mai apoi, cronometrați timpul în care s-a umplut fiecare pahar. Sună interesant, nu?

https://www.muminthemadhouse.com/wet-weather-play-ideas-for-all-weathers/

Navigăm prin bălți!

Cu barca sau vaporul, evident! Înainte de a ieși din casă, faceți câteva bărcuțe din hârtie pe care să le puneți să plutească în bălți. Va fi o întrecere pe cinste!

Sursă foto:<a href=”https://www.freepik.com/free-photos-vectors/famil

pinterest.com

https://pixabay.com/photos/rubber-boots-shoes-boots-rain-pink-1594820/

Poate îți place și...

1 Comment

  1. […] Dacă afară plouă, îmbrăcați-vă corespunzător și ieșiți să vă bucurați de o plimbare aventuroasă. Plimbarea prin ploaie este una din cele mai iubite activități de primăvară pentru […]

Leave a Reply

Your email address will not be published.