carti cu activitați
Învățare prin joacă

Cărți cu activițăți pentru copii de 3 ani

Cărțile cu activități pot fi o variantă excelentă pentru petrecerea timpului, mai ales, într-o astfel de perioadă, precum cea pe care o traversăm acum. Așa că, în articolul acesta, ne-am propus să vă prezentăm câteva astfel de cărți cu activități pentru copiii de 3 ani.

Cărți senzoriale

Cărțile senzoriale sunt excelente pentru micuții preșcolari. În marea lor majoritatea, ele sunt confecționate din materiale plăcute, prietenoase cu copiii, precum pânză, lemn, fetru sau bumbac. De asemenea, conțin accesorii cu care copilul se poate juca, și care-i stimulează simțurile. În paginile unei astfel de cărți se găsesc diverse buzunare, obiecte de îmbrăcăminte în miniatură sau diverse obiecte uzuale. Însă beneficiul major al unei astfel de cărți este legătura care se creează între părinte și copil în momentul în care se realizează joaca. În plus, dintr-o carte senzorială copilul poate învăța noțiuni esențiale despre natură, păsări, animale și copaci, despre soare, luna și planete. Și, la fel de bine poate învăța să numere și să facă asocieri logice.

Cărți Larousse

Cărțile cu activități Larousse sunt binecunoscute de către cei mai mulți părinți. Fie că vorbim de enciclopedii, caiete de lucru sau cărți într-o limbă străină, ele sunt extrem de apreciate și de către cei mici. Astfel, pentru copiii de 3 ani, poți alege caietele de lucru care conțin diverse fișe, autocolante, ilustrații sau povești. Acestea îl ajută să-și dezvolte limbajul, îl inițiază în tainele gândirii logice și îl provoacă să rezolve diverse exerciții grafice. La fel de bune sunt și enciclopediile specifice acestei vârste, care-i deschide copilului calea spre cunoașterea lumii înconjurătoare, dar și a propriului corp.

Cărțile Usborne

Acest cărți sunt extrem de atractive pentru cei mici, datorită modului în care pot interacționa cu ele. în funcție de vârsta copilului, poți opta pentru cărți din care micuțul să învețe despre mijloace de transport, sarbatoarea Crăciunului sau cum își creează propria poveste. Practic, ele nu sunt simple cărți, ci adevărate enciclopedii interactive.

Sursă foto: freepik.com

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.