Senzorial

Baloanele senzoriale – cum le faci și cum te joci cu ele

Iată o idee distractivă care dezvoltă simțul tactil, curiozitatea și îndemânarea. Baloanele senzoriale se fac foarte ușor și oferă mai multe variante de joacă. De exemplu, vă puteți întrece ghicindu-le conținutul, le folosiți ca mingi antistres sau le transformați în personaje haioase.

Ai nevoie de:

  • mai multe baloane colorate
  • diverse ingrediente: mălai, făină, zahăr, tapioca, bile de apă, orez, boabe de porumb, linte etc.
  • pâlnie

Folosind pâlnia, umpleți fiecare balon în parte cu câte un ingredient.

1. Ghicește conținutul

Doar pipăind baloanele, copilul trebuie să ghicească conținutul. Puteți chiar transforma jocul într-un concurs. Împărțiți baloanele și ghiciți cât mai multe într-un anumit interval de timp.

2. Baloanele senzoriale devin personaje haioase

baloanele senzoriale

După ce copilul de satură de jucat cu baloanele, le poate transforma în personaje haioase sau fețe cu emoții. Astfel, vă veți juca cu ele mai mult timp. Desenează pe ele fețe, lipește ochișori mobili și câteva fire de lână pe post de păr.

Idee: le puteți folosi fie pentru a ghici emoția de pe balon, fie să realizați o scenetă folosind noile voastre personaje. Beneficii: astfel de jocuri îl ajută pe cel mic să își identifice și să își înțeleagă emoțiile, să își exprime mai ușor ideile, să vorbească liber și să își dezvolte creativitatea.

Sursă foto: arhivă personală, Pinterest.com

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.