activități senzoriale de relaxare
Senzorial

Activități senzoriale de relaxare

Activitățile senzoriale nu implică întotdeauna multă energie, agitație și o dezordine controlată. Unele activități senzoriale ajută copiii să se relaxeze și să se liniștească. Lavanda este cea care îi poate ajuta pe micuți în acest sens, motiv pentru care o putem folosi în activitățile senzoriale.

activități senzoriale de relaxare

Aceste activități senzoriale de relaxare pentru copii sunt perfecte pentru serile friguroase de iarnă. Există o varietate de texturi și idei de explorat. În timp ce toate aceste activități vor implica simțurile copilului tău, ele vor încuraja, de asemenea, și dezvoltarea abilităților motrice fine și aportul senzorial tactil.

Norișori pufoși din făină:#activități senzoriale de relaxare

activități senzoriale de relaxare

Copiilor le place la nebunie să se joace cu făină, așa că, de ce să nu profităm și să transformăm banala făină de grâu într-una care să liniștească și să relaxeze simțurile. Ai nevoie de o tavă, făină, câteva picături de ulei de lavandă, ulei vegetal și un praf de culoare. Se amestecă toate ingredientele, iar dacă nu ai praf colorat, poți folosi praf de cretă mov. Aluatul din făină este un material senzorial uimitor, prin faptul că este super moale, pufos și nu reține mucegaiul. De asemenea, dacă este păstrat într-un recipient etanș, se poate folosi timp îndelungat. Așa că, spor la frământat, construit și mirosit.

Orezul magic: #activități senzoriale de relaxare

activități senzoriale de relaxare

Pentru această activitate senzorială de relaxare ai nevoie de orez, câteva picături de ulei de lavandă, colorant alimentar și flori de lavandă uscate. Pune orezul într-o pungă cu zip, toarnă câteva picături de ulei de lavandă, vreo 3-4, iar la sfârșit, pune și colorantul alimentar. Amestecă bine ingredientele, după care pune orezul pe o tavă și lasă-l să se usuce. După ce s-a uscat bine, presară și câteva flori de lavandă uscate. pune-i la dispoziție și două boluri, linguri și câteva figurine, și joaca e garantată.

Fasolea jucăușă: #activități senzoriale de relaxare

Pentru această activitate ai nevoie de o pungă cu zip, boabe de fasole albă, câteva picături de ulei de lavandă și colorant alimentar. Amestecă-le pe toate în pungă și lasă fasolea să se usuce. După aceea, pune-o într-o cutie și începeți să vă jucați: cântăriți, numărați, scrieți cu degetele, umpleți boluri și tot ce vă mai trece prin cap.

sursă foto: https://www.andnextcomesl.com/2014/07/lavender-scented-beans-calming-sensory.html, pinterest.com

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.