Tips&tricks pentru părinți

Activități pentru 10-12 ani

Cum ne conectăm cu copiii la această vârstă

De la o vârstă, găsirea unor activități interesante pentru timpul liber e o provocare tot mai mare. Cum găsim cele mai plăcute și interesante activități pentru 10-12 ani? Cum putem petrece timpul cât mai plăcut împreună? Iată câteva idei!

Cunoaște-l, ascultă-l

Stați de vorbă ori de câte ori aveți ocazia. La 10-12 ani, copiii, care intră în categoria preadolescenți, încă povestesc foarte multe. Trebuie doar să fii acolo, disponibil și să asculți.

Vorbiți despre orice. Fă trimiteri spre copilăria ta și povestește-i cum ai procedat în situații asemănătoare. Dă dovadă de înțelegere, fii sincer, deschis. Ghidează-l, ajută-l cu sfaturi. Nu îl trata cu superioritate și nu îl lua în râs. Lasă-i putere de decizie în situațiile în care poate face asta.

Timpul investit acum (și nu numai) pune bazele unei relații frumoase între părinte și viitorul adolescent.

Distrați-vă împreună cu ”Just dance”

În cazul nostru, de exemplu, fiecare moment pe ”Just dance” devine foarte amuzant. Avem deja melodii preferate și a devenit una dintre activitățile preferate când intervine plictiseala.

Pictură pe căni

Există locuri în oraș unde puteți merge împreună să pictați ceramică: căni, castroane, farfurii. Căutați atelierele și cafenelele unde se întâmplă astfel de lucruri. E un excelent moment pentru deconectare și relaxare. Un moment creativ, care dă oricînd o stare de bine. În plus, este una dintre cele mai frumoase activități pentru 10-12 ani. O altă variantă poate fi un atelier de olărit.

Sport in natura – biciclete, trasee, patinoar

activități pentru 10-12 ani

De câțiva ani, iarna a devenit o toamnă ceva mai friguroasă. Zilele însorite, deși reci, sunt tot mai dese. Profitați de soare și faceți cât mai des mișcare afară.

De exemplu, mergeți cu bicicleta, cu rolele, faceți trasee prin păduri sau prin împrejurimile orașului. Mergeți la patinoar, jucați baschet sau tenis. Orice activitate afară e un mare câștig pentru toată lumea. În plus, scurtează timpul pentru telefoane sau jocuri video.

Sesiune de cumpărături împreună

La această vârstă, cei mai mulți copii încep să își aleagă singuri hainele. Chiar dacă nu sunt mereu cele mai bune alegeri, acum încep descoperirile și încercările la acest capitol.

O sesiune de cumpărături cu unul dintre părinți îl ajută pe copil să-și aleagă hainele care îi plac, oferindu-i totodată sprijinul pentru alegeri potrivite. În plus, va fi un moment de conectare și destindere pentru amandoi, atâta timp cât părintele nu pleacă de acasă cu idei fixe :).

Vedeți un film

Da! Chiar și un film vă poarte aduce amintiri plăcute. Preagătiți atmosfera! Popcorn, suc sau orice gustare care vă este pe plac. Discutați și schimbați păreri în timpul filmului. Alegeți-vă personajul preferat și imaginați chiar și un alt final al filmului.

O vizită la muzeu

Vizitați împreună un muzeu care se pliază pe interesele copilului. De exemplu, Muzeul de Artă dacă e pasionat de pictură. Nu ratați expozițiile noi. Legați ieșirea de o plimbare pe strazile orașului și de un prânz la restaurant. Veți avea garantat o zi reușită.

Gătiți împreună

La 10-12 ani, mulți copii au deja abilitățile necesare să pregătească singuri o gustare sau un fel de mâncare ușor. Poate fi vorba de: clătite, brioșe, fursecuri, tartine, pizza, omletă sau paste. Orice ar fi, copiii vor fi încântați să ajute în bucătărie. Gătitul împreună poate fi un bun moment de conectare și un moment distractiv. Un timp plăcut îmnpreună și o amintire frumoasă. Gătitul împreună poate fi răspunsul atunci când nu știti ce să faceți sau nu puteți ieși în oraș.

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.