Hai să profităm de zilele astea frumoase de toamnă, și să petrecem mai mult timp în aer liber. Nu e nevoie să te dai peste cap pentru a inventa cine știe ce activități de toamnă. Plimbările și observarea cu atenție a naturii pot fi surprinzătoare.

Fiecare zi poate fi o aventură continuă pentru copil. Așa că, dacă nu ai alte planuri pentru după-amiezile de toamnă, îți propunem să vă bucurați de natură. Lista noastră este deschisă, astfel încât, orice idee, propunere sau experiență este binevenită. Le așteptăm în comentarii!
Nu puneți lacătul pe biciclete!
E păcat de vremea bună de afară și de spectacolul coloristic oferit de toamnă ca să nu profitați de o plimbare cu bicicleta prin parc sau, de ce nu, prin pădurile de la marginea orașului.
Adunați frunze!
Căutați diverse culori, mărimi și texturi. O astfel de activitate senzorială poate avea o continuitate excelentă și acasă, acolo unde vă puteți juca cu frunzele. Spre exemplu, le puteți picta, puteți face diverse experimente sau, pur și simplu, le păstrați la presare într-o carte.
Ajutați la treburile gospodărești!
Dacă aveți posibilitatea(stați la curte sau aveți bunici la țară), atunci, treburile gospodărești îi vor activa copilului toate simțurile. Puteți culege mere, struguri sau gutui, puteți aduna bețe pentru diverse proiecte art&craft sau pur și simplu dați o mână de ajutor prin grădină.
Faceți ieșiri în pădure!
Căutați urme lăsate de animale, cuiburi de păsări sau fructe de pădure.
Observați copacii.
Un joc interesant ar fi să spuneți fiecare cam care credeți că ar fi vârsta unui anumit copac. Fotografiați-l, iar când ajungeți acasă, căutați mai multe informații despre el.
Căutați insecte.
Copiilor le plac micile vietăți. Sunt capabili să stea să le observe neîntrerupt și câteva zeci de minute. Așa că profitați la maximum de aceste activități de toamnă.
Construiți adăptosturi pentru micile animăluțe: căsuțe din bețe și frunze!
Încurajează-l să se cațăre în copaci!
Poți încerca și tu. Distracția va fi și mai intensă
Stați pe o bancă sau pe iarbă și ascultați!
Încercați să ghiciți cui aparțin sunetele pe care le auziți: păsări, foșnetele frunzelor, vântul care bate printre crengile copacilor
Zdrobiți frunzele în palme pentru a vedea ce miros au.
Surse foto: https://www.freepik.com/free-photos-vectors/wate