Art&Craft

Activități de toamnă cu frunze

Cum frunzele au început să-și schimbe culoarea și prin parcuri e un adevărat spectacol coloristic, ne-am pus și noi pe treabă și am făcut câteva activități de toamnă cu frunze.

#activități de toamnă cu frunze: copacul multicolor

activități de toamnă cu frunze

Pe o foaie de hărtie albă, desenează un trunchi de copac. Apoi începe să alegi frunzele în funcție de mărime și culori. Pe cele mai mari le lipești la bază, urmând ca peste ele să le pui pe cele medii și mici. Folosește un lipici lichid pentru a fi sigură că nu frunzele nu se dezlipesc. Din codițele frunzelor poți face trunchiul copacului. Le lipești și pe ele, exact ca și pe frunze. Nu-i așa că e un tablou reușit de toamnă?

#activități de toamnă cu frunze: grup de păsări

activități de toamnă cu frunze

Deși poate părea complicată, o astfel de activitate este una creativă și distractivă, mai ales dacă se lucrează în familie.

Ai nevoie de:

o foaie de hărtie albă, mai groasă

lipici lichid

frunze

o cariocă neagră

o foarfecă

creioane colorate

Pentru început, desenează norii. Folosește un creion gri și unul turcoaz pentru a surprinde exact nuanțele lor din acest anotimp. Taie o frunză lunguiață în jumătate, pe orizontală, pentru a forma un deal. Lipește-o pe orizontală, în josul paginii. După aceea, folosește trei frunze medii sau mici, pentru a forma păsările. Lipește-le într-un soi de zig-zig. Cu o cariocă neagră, desenează-le picioarele. Iar pentru a le face ochii, decupează trei cercuri din hărtie albă și lipește-le pe fiecare pe frunze. Acest tablou a fost pentru noi printre cele mai reușite activități de toamnă cu frunze. În cazul în care vrei să-l înrămezi și frunzele să reziste, avem și un mic secret. Înainte de a le folosi, le poți scufunda în parafină sau le poți da cu un strat de lac incolor.

Melci tomnatici

Inmoaie bine două bucăți de plastilină. Noi am ales culoarea verde și portocalie, dar tu poți alege orice culoare. Modelează două bucăți de plastilină sub formă de bețe. Desparte capetele în două pentru a forma capul melcului. Pe fiecare antenă, lipește un ochi. Ca să înlocuiești cochilia, rulează mai multe frunze, unele peste altele, după care lipește-le pe corpul melcului.

Dacă îți plac ideile noastre, te așteptăm și pe paginile de facebook și instagram.

sursă foto: nejucam.ro

Poate îți place și...

Leave a Reply

Your email address will not be published.